ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών τετραμελές κύκλωμα διακίνησης παράνομων καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών τετραμελές κύκλωμα διακίνησης παράνομων καυσίμων

Αντλία καυσίμου 

INTIME (φωτπογραφία αρχείου)

Στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων που διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα υγρά καύσιμα στην Βόρεια Ελλάδα προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία.

Η τετραμελής ομάδα όπως διαπιστώθηκε αποθήκευε και διακινούσε χωρίς άδεια και παραστατικά υγρά καύσιμα σε αποθηκευτικούς χώρους των οποίων βρέθηκαν τουλάχιστον δύο τόνοι καυσίμων.

Το παράνομο κύκλωμα αποτελείτο από ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μενεμένη, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με δραστηριότητα τις μεταφορές πετρελαϊκών προϊόντων και εμπορευμάτων καθώς και οδηγό βυτιοφόρου.

Σε βάρος των τεσσάρων εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Προηγήθηκε διερεύνηση σχετικής καταγγελίας και από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.), σε οικία, όχημα και αποθηκευτικούς χώρους του ανωτέρω πρατηρίου υγρών καυσίμων, βρέθηκαν συνολικά 2 τόνοι και 351 λίτρα υγρών καυσίμων, τα οποία αποθηκεύονταν και διακινούνταν παράνομα χωρίς άδεια και παραστατικά.

Οι εν λόγω ποσότητες δεσμεύτηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ. και λήφθηκαν δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, ενώ οι συνολικές δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις από τις ποσότητες αυτές ανέρχονται στα 2.039,27 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ