ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργία την Πέμπτη (16/5) στα νοσοκομεία της περιφέρειας - Στάσεις εργασίας στην Αττική

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργία την Πέμπτη (16/5) στα νοσοκομεία της περιφέρειας - Στάσεις εργασίας στην Αττική

Σημαία της ΠΟΕΔΗΝ σε συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη (16/5) στην Αττική, ενώ στην περιφέρεια θα συμμετέχουν σε 24ωρη απεργία. 

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η στάση εργασίας στην Αττική θα διαρκέσει από τις 8:00 έως και τις 15:00, με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 8:30 και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Τα βασικά προβλήματα που θέλουν να αναδείξουν με τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί και νοσοκόμοι είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας.

«Κάθε μήνα συνταξιοδοτούνται 300 υπάλληλοι από το ΕΣΥ, χωρίς να αναπληρώνονται, ενώ 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, «απολύονται σταδιακά και εγκαθίστανται εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, απέτυχαν αφού γίνονται ελάχιστες, έως καθόλου χειρουργικές επεμβάσεις εκ των οποίων οι περισσότερες εκτός λίστας», ενώ «το Ταμείο Ανάκαμψης που υποτίθεται θα κάλυπτε το κόστος των πρώτων 50.000 χειρουργείων δεν ενεργοποιήθηκε» σημειώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ