ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Kapa Research: Ανάκαμψη ΝΔ, πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν πείθει ο Κασσελάκης

Δημοσκόπηση Kapa Research: Ανάκαμψη ΝΔ, πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν πείθει ο Κασσελάκης
kapa research

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research, κρατά ή και αυξάνει ελαφρώς τις δυνάμεις της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει πτώση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται ότι δεν πείθει καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ζητά άλλον αρχηγό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η ΝΔ φαίνεται ότι ξεπερνά τον πήχυ του 30%, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 15% με το ΠΑΣΟΚ να τον πλησιάζει στη μία μονάδα περίπου, χωρίς όμως να ενισχύει τις δυνάμεις του. Τα υπόλοιπα κόμματα, με μικρές αυξομειώσεις κρατούν τις δυνάμεις που κατέγραψαν στις ευρωεκλογές. Ευρεία πλειοψηφία καταγράφει και η άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει στο έργο της, σε ποσοστό 66%, με ένα 29% να ζητά πρόωρες εκλογές.

Αυτό που συντριπτικά απασχολεί τον κόσμο είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η ακρίβεια, με την Υγεία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν. Η απαισιοδοξία φαίνεται ότι παραμένει κυρίαρχη, όπως είχε καταγραφεί και στις προεκλογικές έρευνες, με το 60% να πιστεύει πως η χώρα πορεύεται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή.

kapa-tomeis-iounios-24.jpg

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μάλλον χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα της Kapa Research δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο.

kapa-kasselakis-iounios-2024.jpg

Σε ποσοστό 74% οι ψηφοφόροι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 47% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επανέλθει ενεργά, αλλά να βοηθήσει από τα μετόπισθεν.

Όσον αφορά τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές οι πολίτες φαίνεται ότι τους βλέπουν με δυσπιστία καθώς το 42% πιστεύουν ότι είναι χειρότεροι από την προηγούμενη πενταετία, ενώ το 33% πιστεύει ότι είναι καλύτεροι.

Η συζήτηση για την ανανέωση ή μη της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει μπει στο τραπέζι στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, απασχολεί τους πολίτες, που δεν είναι όμως θετικοί στη δεύτερη θητεία. Το 61% πιστεύει ότι θα πρέπει να προταθεί άλλος για το αντώτατο πολιτειακό αξίωμα, ενώ μόλις το 28% πιστεύει ότι η κ. Σακελλαροπούλου πρέπει να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ