ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης ρίχνει το γάντι στον Τσίπρα: Ανάλαβε εσύ ή στήριξέ με

Ο Κασσελάκης ρίχνει το γάντι στον Τσίπρα: Ανάλαβε εσύ ή στήριξέ με

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στην 1η Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με μία μεταμεσονύχτια ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιμένει στην υπόγεια κόντρα με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας: «Ανάλαβε εσύ ή στήριξέ με"

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αρχική ανάρτηση ανέφερε «σταμάτα την υπονόμευση», στη συνέχεια διορθώθηκε και... εξαφανίστηκε η λέξη «υπονόμευση».

kasselakis-gia-tsipra.jpg

Ακόμα και στη διορθωμένη εκδοχή όμως οι βολές για τον Αλέξη Τσίπρα είναι σαφείς ενώ είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά του ζητά ή να σωπάσει ή να πάρει εκ νέου το τιμόνι του κάμματος.

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση για την εθελοντική ενίσχυση της «Αυγής», όπου ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω κύκλων του, απαντούσε σε όσα υπονοήθηκαν για αδιαφορία στην έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη.

Κύκλοι από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έκαναν λόγο , για «χυδαιότητα» υπεύθυνων που χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Η δήλωση αυτή, ακολούθησε την επιστολή «φωτιά» από 87 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα «μαύρα ταμεία» και την οικονομική ενίσχυση της «Αυγής».

Αναλυτικά η απάντηση από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα:

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», απαντούν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή».

«Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής».

«Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», καταλήγουν.

Επιστολή «φωτιά» από 87 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί αυστηρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη την οποία άσκησαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που απέστειλαν τόσο στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν πως τα Όργανα του κόμματος είναι αδρανοποιημένα, αφήνουν αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα και ζητούν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξαπολύουν δε πυρά για την απόφαση να ανασταλεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

Την επιστολή υπογράφουν 87 βουλευτές και στελέχη που στρέφονται ανοιχτά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ