ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος κορυφής στον ΣΥΡΙΖΑ: Βολές από κύκλους του Αλέξη Τσίπρα κατά Κασσελάκη

Εμφύλιος κορυφής στον ΣΥΡΙΖΑ: Βολές από κύκλους του Αλέξη Τσίπρα κατά Κασσελάκη
O Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στον εμφύλιο που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με την αμφισβήτηση της ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη όχι μόνο από στελέχη του κόμματος αλλά και από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα που έδωσε σήμερα αιχμηρή απάντηση για το λουκέτο στην «Αυγή».

Κύκλοι από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έκαναν λόγο σήμερα, για «χυδαιότητα» υπεύθυνων που χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Η δήλωση αυτή, ακολούθησε την επιστολή «φωτιά» από 87 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα «μαύρα ταμεία» και την οικονομική ενίσχυση της «Αυγής».

Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις και όπως έχει επισημάνει το CNN Greece, δεν είναι πλέον βέβαιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει πλέον την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να περάσει από αυτή τις όποιες προτάσεις του, αλλά ούτε και το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα βγει ξανά διασπασμένη μετά το πέρας της.

Η ανησυχία στο προεδρικό στρατόπεδο εντείνεται από το ότι το κείμενο των 87 βουλευτών και στελεχών υπογράφουν και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Παππά, όπως οι βουλευτές Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Γιαννούλης, αλλά κι ο Νίκος Καραντιλιόν κι ο Αλέξης Χριστόπουλος.

Ακριβώς, μάλιστα, επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ακόμα έναν ισχυρό κομματικό μηχανισμό, δέχεται εισηγήσεις να αντικατασταθεί η Κεντρική Επιτροπή από Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και να προτείνει στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας.

Αιχμηρή απάντηση από το περιβάλλον Τσίπρα για την «Αυγή»

Ως ευθείες αναφορές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται και η σημερινή απάντηση που έδωσαν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα στους «υπέυθυνους» του κόμματος για το λουκέτο στην Αυγή. Οι ίδιοι κύκλοι παράλληλα τονίζουν ότι η «αγωνία των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση».

Αναλυτικά η απάντηση από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα:

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», απαντούν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή».

«Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής».

«Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», καταλήγουν.

«Μάχη» εσωκομματικών δημοψηφισμάτων

Την ίδια ώρα, πάντως, ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι ενωμένη σαν γροθιά, αφού η μία πλευρά αναφέρει για την άλλη πως δεν διαθέτει πολιτικό πρόταγμα παρά μόνο προσωπική αντιπαλότητα για τον κ. Κασσελάκη και θεσιθηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται στην Κεντρική Επιτροπή να διεξαχθεί μια μάχη εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, με την αντιπολίτευση να φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και τον κ. Κασσελάκη το ερωτηματολόγιο του Φεβρουαρίου που είχε προκαλέσει πολλές εντάσεις.

Επιστολή «φωτιά» από 87 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί αυστηρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη την οποία άσκησαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που απέστειλαν τόσο στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν πως τα Όργανα του κόμματος είναι αδρανοποιημένα, αφήνουν αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα και ζητούν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξαπολύουν δε πυρά για την απόφαση να ανασταλεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

Την επιστολή υπογράφουν 87 βουλευτές και στελέχη που στρέφονται ανοιχτά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ