Προς νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι βέβαιο ότι ο Κασσελάκης ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή
Μόνο βέβαιο δεν είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να περάσει από αυτή τις όποιες προτάσεις του, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αλλά ούτε και το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα βγει ξανά διασπασμένη μετά το πέρας της.
Η ανησυχία στο προεδρικό στρατόπεδο εντείνεται από το ότι το κείμενο των 87 βουλευτών και στελεχών υπογράφουν και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Παππά, όπως οι βουλευτές Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Γιαννούλης, αλλά κι ο Νίκος Καραντιλιόν κι ο Αλέξης Χριστόπουλος.
Αυτό το αίσθημα πολλαπλασιάζεται, μάλιστα, από την αυτονόμηση του μηχανισμού της Κατερίνας Νοτοπούλου στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και του Χάρη Μαμουλάκη στην Κρήτη.
Αν, μάλιστα, ληφθεί υπόψη πως δεν είναι διόλου αμελητέος ο μηχανισμός του Χρήστου Σπίρτζη στην Ανατολική Αττική το πρόβλημα μεγεθύνεται για τον κ. Κασσελάκη.
Εισηγήσεις για αντικατάσταση της Κεντρικής Επιτροπής
Ακριβώς, μάλιστα, επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ακόμα έναν ισχυρό κομματικό μηχανισμό, δέχεται εισηγήσεις να αντικατασταθεί η Κεντρική Επιτροπή από Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και να προτείνει στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας.
«Μάχη» εσωκομματικών δημοψηφισμάτων
Την ίδια ώρα, πάντως, ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι ενωμένη σαν γροθιά, αφού η μία πλευρά αναφέρει για την άλλη πως δεν διαθέτει πολιτικό πρόταγμα παρά μόνο προσωπική αντιπαλότητα για τον κ. Κασσελάκη και θεσιθηρία.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται στην Κεντρική Επιτροπή να διεξαχθεί μια μάχη εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, με την αντιπολίτευση να φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και τον κ. Κασσελάκη το ερωτηματολόγιο του Φεβρουαρίου που είχε προκαλέσει πολλές εντάσεις.
Συνεχίζει η Κουμουνδούρου το σφυροκόπημα της κυβέρνησης
Στο μεταξύ, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για διαρκές σφυροκόπημα της κυβέρνησης για τα μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με τα επίδικα της κοινωνίας, αλλά και τα θεσμικά «ατοπήματα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει θέμα προανακριτικής επιτροπής, αυτή τη φορά για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Μάλιστα, στέλνει μήνυμα και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν τη σύσταση προανακριτικής.
Ταυτοχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει με δριμύτητα κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να μη συζητηθούν στη Βουλή οι προτάσεις νόμου της για την ακρίβεια και το φορολογικό.
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επιμένει στην παραγωγή πολιτικής, καθώς οι πολίτες περιμένουν από εμάς προτάσεις και λύσεις στα προβλήματά τους κι ουδόλως ενδιαφέρονται για νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα, τη στιγμή που χρειάζεται συστράτευση έναντι της πολιτικής Μητσοτάκη», υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.