ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία «φυλακισμένων» εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία «φυλακισμένων» εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Υγείας
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κάποιοι φορώντας τις χαρακτηριστικές ριγέ ασπρόμαυρες στολές των καταδίκων κι άλλοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (11:00-15:00) που πραγματοποιούν και με τραγούδια και χορούς διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου Υγείας με συρματόπλεγμα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους.

2553498

Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία «έχουν βγει στη ζητιανιά για την προμήθεια υλικών και φαρμάκων», ενώ οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία αγγίζουν τις 30.000.

2553494

Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2553495

Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικεί «μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ