ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας συμμετέχει ο Kυρ. Μητσοτάκης

Στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας συμμετέχει ο Kυρ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Defending and Securing Democracy». Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παρακάθησε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των ηγετών ο Βασιλιάς Κάρολος Γ'.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον ομόλογό του του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Keir Starmer.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Vjosa Osmani. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν περιφερειακές εξελίξεις, ενώ ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ