ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με νεκρούς τουρίστες σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ - Πώς δηλητηριάστηκαν με κυάνιο

Θρίλερ με νεκρούς τουρίστες σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ - Πώς δηλητηριάστηκαν με κυάνιο

Φωτογραφίες αποδεικτικών στοιχείων που παρουσίασε η αστυνομία της Ταϊλάνδης, με αφορμή τον θάνατο έξι ανθρώπων σε πολυτελές ξενοδοχείο, που πιστεύεται ότι δηλητηριάστηκαν από κυάνιο εν μέσω διαμάχης για μια επένδυση

AP Photo/Sakchai Lalit,File

Σε δηλητηρίαση με κυάνιο φαίνεται να αποδίδει η Αστυνομία της Ταϊλάνδης τον θάνατο έξι ανθρώπων, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της πρωτεύουσας Μπανγκόκ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εκτιμάται ότι ένα από τα έξι θύματα διέπραξε τους φόνους με τη χρήση κυανίου, βάζοντας τέλος και στην ίδια του τη ζωή.

Σύμφωνα με το Associated Press, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε κυάνιο σε φλιτζάνια και τσαγιέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο οποίο βρίσκονταν οι νεκροί. Ωστόσο, διεξάγονται περαιτέρω εξετάσεις για να προσδιοριστεί ακριβώς η θανατηφόρα χημική ουσία και να αποκλειστούν άλλες τοξίνες.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (16/07) ότι έξι πτώματα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, είχαν βρεθεί σε ένα δωμάτιο του πέμπτου ορόφου γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων, στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής της Μπανγκόκ.

Οι έξι -μερικοί από τους οποίους διέμεναν σε άλλα δωμάτια του ίδιου ξενοδοχείου- είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν εκείνη την ημέρα ή την προηγούμενη. Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι η ομάδα είχε συγκεντρωθεί σε ένα δωμάτιο τη Δευτέρα (15/07) με γεμάτες τις αποσκευές τους.

Η κλειδωμένη μπροστινή πόρτα του δωματίου και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι κανείς άλλος δεν είχε εισέλθει στο δωμάτιο μετά την παράδοση των γευμάτων από το προσωπικό του ξενοδοχείου το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα πτώματα βρέθηκαν διάσπαρτα, κάποια στο σαλόνι και κάποια στο υπνοδωμάτιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν επρόκειτο για αυτοκτονία. Δεν υπήρχαν επίσης ενδείξεις κλοπής και οι βαλίτσες ήταν κλειστές.

Η αστυνομία βρήκε επίσης ένα τραπέζι γεμάτο από αφάγωτα γεύματα της υπηρεσίας δωματίου και έξι φλιτζάνια τσαγιού, των οποίων το περιεχόμενο είχε προφανώς καταναλωθεί. Παρατήρησαν ένα άγνωστο ίζημα στα φλιτζάνια.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρχαν σημάδια πάλης και τραύματα στα πτώματα, γεγονός που τους κάνει να υποπτεύονται ως αιτία θανάτου τη δηλητηρίαση.

Thailand Hotel Deaths

Αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η αστυνομία της Ταϊλάνδης, με αφορμή τον θάνατο έξι ανθρώπων σε πολυτελές ξενοδοχείο, που πιστεύεται ότι δηλητηριάστηκαν από κυάνιο εν μέσω διαμάχης για μια επένδυση

Royal Thai Police via AP

Τι έδειξαν τα ιατροδικαστικά στοιχεία

Όταν η αστυνομία ανέλυσε το ίζημα στα φλιτζάνια του τσαγιού, βρήκε ίχνη του θανατηφόρου δηλητηρίου κυανίου. Τα πρώτα αποτελέσματα από τις νεκροψίες, που πραγματοποιήθηκαν, έδειξαν επίσης ίχνη κυανίου και στα έξι πτώματα.

Επίσης, ειδικοί ιατροδικαστές δήλωσαν ότι τα όργανά τους παρουσίαζαν σημάδια ασφυξίας - ένα αποτέλεσμα της δηλητηρίασης από κυάνιο - υποστηρίζοντας το συμπέρασμα ότι το δηλητήριο ταχείας δράσης ήταν πιθανότατα η αιτία θανάτου. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι πρέπει να διενεργηθεί λεπτομερής ανάλυση για να επιβεβαιωθεί το εύρημα.

Οι σοροί των έξι ανθρώπων (τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες, ήταν ηλικίας μεταξύ 37 και 56 ετών). Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν Βιετναμέζοι και οι δύο άλλοι είχαν αμερικανική υπηκοότητα.

Το κίνητρο

Τέλος, όσον αφορά το κίνητρο του εγκλήματος, πιστεύεται ότι συνδέεται με χρέη ύψους χιλιάδων ευρώ σε σχέση με μια επένδυση, όπως προέκυψε από μαρτυρίες συγγενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ