ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Ένταση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Τεταμένο είναι το κλίμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας , με σύνθημα «όχι στην Παιδεία των περικοπών» και βασικό αίτημα την απόσυρση της διάταξης που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχουν αποκλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Παιδείας, ενώ την ίδια ώρα μέσα στο κτίριο πραγματοποιείται εκδήλωση για τη βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στον δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα "Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ".

Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας, ανέβηκαν στα κάγκελα της εισόδου, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών απέρριψαν με έντονο τόνο την έκκληση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να μην πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση, καθώς την ίδια στιγμή είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για βράβευση μαθητών.

2509089

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2509093

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν "κινδυνεύουν" από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ» ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

«Το υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής» προσθέτει.

2509092

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ