ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο

Επεισόδια στην πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο
CNN Greece

Ένταση με πέτρες, καπνογόνα εναντίον των ΜΑΤ και εμπρησμούς, περιορισμένης έκτασης στη μαθητική πορεία μνήμης του Α. Γρηγορόπουλου.Πυρπόλησαν περίπτερο με μολότοφ, οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου. 

Ολοκληρώθηκε η μαθητική και φοιτητική πορεία μνήμης για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα είχαμε μικρής έκτασης επεισόδια όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

[Νωρίτερα]

Ξεκίνησαν να σπάνε μάρμαρα στα πεζοδρόμια της Βουκουρεστίου, γεμίζοντας σακ-βουαγιάζ για να έχουν πολεμοφόδια στις καταδρομικές τους επιθέσεις, όπως λένε οι αστυνομικοί.

Αυτή την ώρα η πορεία κατευθύνεται προς τα Προπύλαια, ενώ πίσω από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών ακολουθεί ομάδα κουκουλοφόρων. Ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρουν πετούν πέτρες από τα Προπύλαια στα ΜΑΤ που συνοδεύουν την πορεία η οποία κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια στο σημείο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου.

[Νωρίτερα]

Κουκουλοφόροι που έχουν παρεισφρύσει στην μαθητική πορεία άρχισαν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στα Προπύλαια.

Οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες, αυτή τη στιγμή, δεν αντιδρούν αλλά παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

Από την ομάδα των κουκουλοφόρων, στην οδό Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, εκτοξεύθηκαν καπνογόνα και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας ένταση.

ΠΗΓΗ: CNN Greece

Το πεδίο της σύγκρουσης περιορίζεται αυτή την ώρα στην οδό Ρήγα Φεραίου στο πλάι της Νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17:00 είναι προγραμματισμένη η κεντρική πορεία μνήμης του Α. Γρηγορόπουλου ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ