Tζένιφερ Λόπεζ: Δωρίζει ένα εκατομμύριο δολάρια στο Πουέρτο Ρίκο για τον τυφώνα Μαρία
Τη στιγμή που η Σάλμα Χάγιεκ δώρισε μόλις 100.000 δολάρια για τα θύματα του Μεξικό μια άλλη Λατίνα star αποδεικνύτεαι πολύ πιο γενναιόδωρη στην ανθρωπιστική της βοήθεια. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Πουέρτο Ρίκο, κατά την έναρξη της εκστρατείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τη συγκέντρωση βοήθειας για το νησί αυτό που επλήγη πέντε μέρες νωρίτερα από τον τυφώνα Μαρία.
Η Λόπεζ που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πορτορικανούς γονείς εξήγησε ότι η δωρεά θα δοθεί σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις που εργάζονται μαζί και με άλλους λατινοαμερικανούς αστέρες για να βοηθήσουν το νησί.
Ο κυκλώνας Μαρία άφησε πίσω του τουλάχιστον 33 νεκρούς στο Πουέρτο Ρίκο και στη Δομινίκα, μόλις μερικές ημέρες μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα 'Ιρμα.
Η χώρα πλήττεται τώρα από πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές που ακολουθούν τον Μαρία. Το αμερικανικό αυτό έδαφος των 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων μένει και πάλι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ίσως για μήνες και με ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών σχεδόν κατεστραμμένο.
Είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που πέρασε από το Πουέρτο Ρίκο τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια και οι ζημιές είναι φοβερές", δήλωσε η τραγουδίστρια σε συνέντευξη Τύπου. "Πρέπει επειγόντως να στηρίξουμε το Πουέρτο Ρίκο και τα άλλα νησιά της Καραϊβικής", δήλωσε στα ισπανικά.
Οι συνθήκες διαβίωσης στο Πουέρτο Ρίκο δεν σταματούν να επιδεινώνονται μετά το πέρασμα του Μαρία.
Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που περίμεναν χθες στην ουρά, επί ώρες, ελπίζοντας να αγοράσουν τρόφιμα ή βενζίνη, ωστόσο οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους με άδεια χέρια, καθώς πλησίαζε η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.Πρώην ισπανική αποικία, το Πουέρτο Ρίκο είναι αμερικανικό έδαφος από τα τέλη του 19ου αιώνα πριν αποκτήσει τη δεκαετία του 1950 ειδικό καθεστώς "ελεύθερου κράτους συνδεδεμένου" με τις ΗΠΑ, όρος που περιλαμβάνει την πολυπλοκότητα των σχέσεων μεταξύ αυτών των μακρινών ξαδέλφων.
Το νησί έχει δική του σημαία, Σύνταγμα και αυτόνομη κυβέρνηση που χειρίζεται τις εσωτερικές υποθέσεις. Η Ουάσινγκτον έχει αναλάβει την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, το εμπόριο και τις υποδομές.
Αμερικανοί πολίτες και συχνά είναι περήφανοι γι' αυτό, οι Πορτορικανοί μιλούν στην πλειονότητά τους ισπανικά. Δεν μπορούν να ψηφίσουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρόεδρός τους και οι νόμοι που ψηφίζονται στην Ουάσινγκτον τους αφορούν άμεσα.