ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πού μπορείτε να απολαύσετε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Πού μπορείτε να απολαύσετε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
Πανσέληνος Associated Press

Σε μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις θα μπορούν οι Αθηναίοι να απολαύσουν απόψε το βράδυ (21/7) το ολόγιομο «Φεγγάρι του Ελαφιού» που θα φωτίσει τον ουρανό της πρωτεύουσας. 

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό για μια ξεχωριστεή μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο.

Στις 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το καφέ του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας.

Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών

Την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Full Moon Sleepover – 4ο Athens Open Air Film Festival

Το 14ο Athens Open Air Film Festival διανυκτερεύει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με σινεμά από το σούρουπο ως την αυγή και με δωρεάν είσοδο. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «απαραίτητη προϋπόθεση, η διάθεση για ξενύχτι».

Την Κυριακή, λοιπόν, οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την «πανσέληνο του ελαφιού» με έναν αξέχαστο κινηματογραφικό μαραθώνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ