Ο πρίγκιπας Τζορτζ έχει την πρώτη δημόσια έκρηξη θυμού. Τι μπορεί να κάνει η Μίντλετον;
Ο χαριτωμένος γαλαζοαίματος είναι πέρα για πέρα φυσιολογικός. Αυτό απέδειξε στο πρώτο, δημόσιο ξέσπασμα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε εκδήλωση της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας όπου και συνόδεψε τους γονείς του.
Ο 2χρονος πρίγκιπας έκλεψε ξανά την παράσταση, όχι μόνο γιατί του πήγαιναν πολύ τα γαλάζια ακουστικά/ωτοασπίδες που του φορούσαν για να προστατέψουν την ακοή του από τον θόρυβο του αεροδρομίου.
Αφού χαιρέτησε, χαμογέλασε και έκανε τον συμπαθητικό ο πρίγκιπας εκνευρίστηκε και το έδειξε κάνοντας τα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας να χαιρετήσουν την ειλικρίνεια στη συμπεριφορά του.
Η μητέρα του Κέιτ Μίντλετον και ο πατέρας του πρίγκιπας Ουίλιαμ προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, εις μάτην.
Οι εκρήξεις θυμού, οι διαπεραστικές τσιρίδες οι κλoτσιές και όλα όσα τακτικά παθαίνουν τα πιτσιρίκια μεταξύ 18-36 μηνών δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν ωστόσο τους γονείς.
«Ακόμα και τα πιο καλόβολα παιδιά αυτής της ηλικίας εκεί γύρω στα ‘‘τρομερά’’ δύο μπορεί να έχουν περιστασιακά ένα τέτοιο ξέσπασμα, το οποίο είναι μέρος της ανάπτυξης του παιδιού και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι καταστροφικό, αλλά ως ευκαιρία να εδραιώσουμε καλύτερη επικοινωνία με το παιδί» λέει ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, δρα Ουίλιαμ Σομπέσκι, επιμελητής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ντένβερ.
Έρευνα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Ουάσινγκτον από το 2013 αναφέρει ότι το ποσοστό των παιδιών που έχουν εκρήξεις θυμού σε ηλικία 18-24 μηνών είναι 87%, 91% σε ηλικία 30-36 μηνών ενώ στην ηλικία 42-48 μηνών το ποσοστό πέφτει στο 59%.
Τι μπορεί να κάνει μια Μίντλετον για να συνεφέρει έναν πρίγκιπα με νεύρα;
Τίποτα! Αυτό συμβουλεύει ομάδα παιδοψυχιάτρων και παιδονευρολόγων από τα Πανεπιστήμια του Κονέκτικατ και της Μινεσότα αφού μελέτησαν 1.300 διαφορετικές φωνητικές εκφράσεις παιδιών ηλικίας 2-3 ετών γεμάτα θυμό.
«Μην κάνετε απολύτως τίποτα. Περιμένετε να καταλαγιάσουν τα δυνατά συναισθήματα που προκάλεσαν την έκρηξη –κυρίως θυμός και λύπη– και ύστερα μιλήστε στο παιδί. Αντιμετωπίστε την έκρηξη θυμού σαν ένα φυσικό φαινόμενο που περιμένετε να περάσει, όπως μια καταιγίδα».
Και προς Θεού, φίλη Μίντλετον, μην προσπαθήσεις να ηρεμήσεις τον γιο σου δίνοντας του ένα ζαχαρωτό ή cookie. «Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν την τροφή ως μέσο για να δωροδοκήσουν και να καλμάρουν ένα κακότροπο παιδί, πράγμα που όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα», υπογραμμίζουν όσοι ξέρουν.