ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νέα ταινία των George Clooney και Brad Pitt «ξεφουσκώνει» άδοξα

Η νέα ταινία των George Clooney και Brad Pitt «ξεφουσκώνει» άδοξα

Σκηνή από την ταινία Wolfs.

Apple TV

Ήμασταν ενθουσιασμένοι αλλά κάπου στη μέση λίγο απογοητευτήκαμε.

Η συνδυασμένη γοητεία των δύο διάσημων πρωταγωνιστών δεν μπορεί να εξυψώσει αυτό το κωμικό-θρίλερ με τίποτα.

Στην αρχή η ταινία ανοίγει πολύ καλά και σε βάζει αμέσως στην ιστορια της, κάπου στην πορεία όμως μένει μόνο η γοητεία των Pitt και Clooney και το σενάριο... μπάζει.

Το κωμικό θρίλερ «ανάβει» αμέσως με τη σπινθηροβόλο χημεία μεταξύ του Brad Pitt και του Clooney –μια δύναμη που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει πολλές ακόμη ταινίες στο μέλλον καθώς και πολλές ακόμη δόσεις της σειράς Oceans– αλλά κάτι συμβαίνει στην πορεία στο σενάριο και όλα κάπως ξεφουσκωνουν άδοξα.

Ο Clooney και ο Pitt παίζουν δύο ανταγωνιστές fixers που «μαζεύουν» τους νεκρούς και τα αίματα για να ξελασπώσουν ένα πολύ σημαντικό δημόσιο πρόσωπο που «παραπάτησε».

Όταν όμως βρεθούν κατά λάθος στην ίδια δουλειά, η επαγγελματική αντιπαλότητα μεταξύ τους καταλήγει σε κωμικούς τραγέλαφους. Στην ιστορία μπλέκεται ένα μεγάλο φορτίο με ηρωίνη, Κροάτες και Αλβανοί μαφιόζοι, η Τσάιναταουν και πολύ πιστολίδι.

Ακούγεται καλό αλλά τελικά δεν αποπληρώνει όσο θα θέλαμε, με βάση το μέγεθος των Pitt και Clooney. Η ταινία θα λέγαμε πως είναι μέτρια έως και σχεδόν κακή.

Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο σενάριο στο οποίο κάτι δεν στέκει και η πλοκή πάει περίπατο δίνοντας πολύ βάρος στις ερμηνείες και τις ατάκες των δύο αυτών διάσημων ηθοποιών που όμως δεν είναι τελικά σε θέση να σώσουν την ταινία από την... μετριότητα.

Δεν μπορεί κανείς να πει πως αυτοί οι δύο ογκόλιθοι του Χόλιγουντ δεν είναι χαριτωμένοι μέσα στις ερμηνείες τους, σαν σύνολο όμως η ταινία πάσχει από κοινοτοπία και επαναληπτικότητα.

Έχουμε ξαναδεί το «στήσιμο» πολλές φορές και τελικά πλέον δεν μας φτάνουν απλά δύο σκανταλιάρικα χαμόγελα από τον Pitt και μία γοητευτική γκριμάτσα από τον Clooney για να πούμε πως είδαμε κάτι καλό και τελικά με κάποιο νόημα στις οθόνες μας.