ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νικ Κέιβ συζητά το νόημα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο του νέου του άλμπουμ «Wild God»

Ο μουσικός και στιχουργός Nick Cave.

AP

Ο Nick Cave ξεκίνησε να εργάζεται για το νέο άλμπουμ την Πρωτοχρονιά του 2023. Έχοντας προηγουμένως μιλήσει για τη σχολαστική διαδικασία του, την οποία αντιμετωπίζει σαν δουλειά πλήρους απασχόλησης, το άλμπουμ σιγά σιγά αλλά σταθερά δημιουργήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Miraval Studios, Provence και Soundtree στο Λονδίνο, με τον Cave και το δεξί του χέρι Warren Ellis να διευθύνουν την παραγωγή.

Με τα δικά του λόγια, το Wild God είναι το πιο αυθόρμητο και ασυγκράτητο άλμπουμ του Cave μέχρι σήμερα. Είπε, «Δεν υπάρχει τίποτα που να σε ρίχνει σε αυτόν τον δίσκο. Σε ανεβάζει. Σε συγκινεί. Μου αρέσει αυτό».

Tom Hirons · Sometimes a Wild God

Στα κομμάτια teaser, «Wild God», «Frogs» και «Long Dark Night», αποκαλύφθηκε ένας μεγαλειώδης ήχος με το χαρακτηριστικό πλέον μείγμα ποιητικών και βιβλικών αναφορών του τραγουδοποιού.

Επιπλέον, το θέμα της θρησκείας έχει βρει το δρόμο του στη μουσική του Cave τα τελευταία χρόνια. Στον απόηχο του θανάτου του γιου του, Arthur Cave, το 2015, ο μουσικός μίλησε εκτενώς για την περίπλοκη σχέση του με τη θρησκεία και την πίστη. Ισχυρίζεται ότι δεν θα αποκαλούσε τον εαυτό του Χριστιανό, αλλά πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία.

Σχετικά με την προσευχή, παρατήρησε, «δεν είναι τόσο to να μιλάς στον Θεό, αλλά μάλλον να ακούς τους ψιθύρους της παρουσίας του».

Αυτή η διαφοροποιημένη άποψη για το τι είναι ή δεν είναι ο Θεός, ή τι αντιλαμβάνεται ο Cave ως Θεό, φαίνεται να γεμίζει το νέο δίσκο, όπως υποδηλώνεται από τον τίτλο του. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη προσθήκη στο ενημερωτικό site του Red Hand Files, ένας θαυμαστής επεσήμανε έναν σύνδεσμο για ένα ποίημα του Tom Hirons με τίτλο «Sometimes a Wild God».

«Συνάντησα τον Άγριο Θεό μου εντελώς ανεξάρτητα από τον Άγριο Θεό σου», έγραψε ο Κέιβ στον θαυμαστή, διαχωρίζοντας τον δικό του τίτλο από το ποίημα.

Ωστόσο, ο Cave γνώρισε το ποίημα του Hirons την τέλεια στιγμή. «Είχαμε τελειώσει τη μίξη, νιώσαμε ότι είχαμε έναν εξαιρετικό δίσκο και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας. Ο Warren με ρώτησε πώς θα ονομάζαμε δίσκο. «Είχα τρεις ιδέες, που ήταν τίτλοι τραγουδιών στο άλμπουμ, «Conversion», «Joy» και «Wild God»», εξήγησε.

«Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι αυτός ήταν ένας ισχυρός και μυστηριώδης τίτλος για ένα άλμπουμ», συνέχισε ο Cave.

Τότε ήταν που έπεσε πάνω στο ποίημα του Hirons, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2015. «Διάβασα το ποίημα στον Warren», συνέχισε ο Cave. «Φοβερό ποίημα», είπε ο Γουόρεν. «Ναι», είπα, «καταπληκτικό ποίημα. «Όμορφο ποίημα.»

Ενώ το ποίημα του Hiron δεν ενέπνευσε τον τίτλο του Cave, η ανακάλυψη του εαυτού του που έχει τις δικές του μοναδικές και πολυεπίπεδες σκέψεις για τη θρησκεία, φαινόταν να χρησιμεύει ως σημάδι ότι ο τίτλος που είχαν επιλέξει ήταν σωστός.

Με πληροφορίες από: Nick Cave discusses meaning behind the title of his new album ‘Wild God’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης