ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Record Digging: Οι Horse Jumper of Love δίνουν άλλο νόημα στο «heaviness»

Οι Horse Jumper Of Love.

Bandcamp

Το συγκρότημα από την Βοστώνη ενορχηστρώνει τις ονειρικές ονειροπολήσεις του φέρνοντας νέα βαρύτητα στην pop.

Στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο Disaster Trick η μπάντα αναπολεί ή αναφέρεται σε όνειρα και φαντασιώσεις που δεν ολοκληρώθηκαν στην πραγματική ζωή όπως θα περίμεναν οι ίδιοι.

Οι Horse Jumper of Love (HJOL) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλτ συγκροτήματα που εδώ και αρκετό καιρό, φτιάχνουν ένα διακριτικό slacker/slowcore μείγμα που εξαρτάται από τους ζοφερούς και συχνά σουρεαλιστικούς στίχους του frontman Δημήτρη Γιαννόπουλου, που με την jazzmaster του και με ένα σφιχτό rhythm section εμπνέει όσους αγαπάνε τους Slowdive και το αργόσυρτο παίξιμο.

Με την τελευταία τους προσπάθεια, το Disaster Trick, το τρίο μπορεί να είναι έτοιμο να βρει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό κοινού και να αποκτήσει το κύρος που πάντα άξιζε. Σίγουρα το νέο άλμπουμ είναι εξίσου αποπροσανατολιστικό και αινιγματικό, αλλά στο τέλος αποδίδει και αποπληρώνει την υπομονή του ακροατή.

Αν και ο δίσκος είναι σίγουρα μια εξέλιξη από το παρελθόν τους, είναι επίσης μια φυσική «αποστασιοποίηση» του ίδιου τους του ήχου και κάτι που πολλοί θαυμαστές περίμεναν πιθανώς.

Το αραιό και συχνά ζοφερό slowcore που τους έκανε τόσο αγαπητούς παραμένει, όπως και οι ειλικρινείς στίχοι, αλλά τα πράγματα είναι πιο ατμοσφαιρικά από ποτέ, με τη μάι νέα παράξενη βαρύτητα να αυξάνει το συναίσθημα σε κάθε τραγούδι.

Με το Disaster Trick, οι Horse Jumper of Love επεκτείνουν αισθητά τον ήχο τους χωρίς να χάσουν την ενστικτώδη, απόκοσμη αλληλεπίδραση των μελωδιών τους, τις ιλιγγιώδεις γραμμές της κιθάρας και τους φιδίσιους ρυθμούς που χορεύουν μαζί σε μια σχεδόν ναρκωμένη ροή.

Τα τραγούδια του Disaster Trick αντικατοπτρίζουν την αίσθηση της απόστασης των ονείρων από την πραγματική ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης