ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γκαλερί Brera Modern ανοίγει επιτέλους μετά από 50 χρόνια

Η γκαλερί Brera Modern ανοίγει επιτέλους μετά από 50 χρόνια

Επισκέπτες στέκονται δίπλα στα έργα στην Pinacoteca of Brera στο Μιλάνο, Ιταλία, Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν, και στην περίπτωση της γκαλερί τέχνης Brera Modern του Μιλάνου ισχύει ακριβώς αυτό.

Η επέκταση της γκαλερί Pinacoteca di Brera επιβεβαιώθηκε επιτέλους ότι θα ανοίξει τον Δεκέμβριο. Πενήντα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τότε που οραματίστηκαν για πρώτη φορά το μουσείο, κι όμως τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξει.

Η Brera Modern θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες της στις 7 Δεκεμβρίου. Η μεγάλη εκδήλωση των εγκαινίων θα τραβήξει την προσοχή των υψηλότερων και ισχυρότερων μορφών τέχνης της Ευρώπης, με την ετήσια πρεμιέρα γκαλά της σεζόν της όπερας της Σκάλας να συμπίπτει με το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο.

Ο διευθυντής Angelo Crespi θα έχει την τιμή να είναι το πρόσωπο που θα χαράξει επιτέλους μια γραμμή κάτω από την 50χρονη οδύσσεια της Brera Modern από τη σύλληψη έως την ημέρα έναρξης, αφού βρίσκεται στη θέση μόλις από τον Φεβρουάριο του 2024. Η κυβέρνηση θέλει να βάλει την Ιταλία στην κορυφή της παγκόσμιας τέχνης για άλλη μια φορά.

Η Brera ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1809 και φιλοξενεί έργα από μια ποικιλία παγκοσμίου φήμης και πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες στο ενεργητικό της, όπως ο γλύπτης και αρχιτέκτονας Antonio Canova, ο ζωγράφος Caravaggio, ο άνθρωπος της Αναγέννησης Raphael και ο ρομαντικός Francesco Hayez, αλλά λόγω των καθυστερήσεων πολλά σύγχρονα έργα έχουν παραμείνει στις αποθήκες της.

Με την προσθήκη της Brera Modern, το ίδρυμα ελπίζει να ξεπεράσει μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, κάτι που είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος, δεδομένου ότι οι στατιστικές και η επιθυμία του κοινού δείχνουν μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ