ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτοπόροι καλλιτέχνες με οικολογική συνείδηση στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου

Πρωτοπόροι καλλιτέχνες με οικολογική συνείδηση στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου

Έργο της Almudena Romero.

Almudena Romero

Μια νέα έκθεση στην γκαλερί Saatchi στο Λονδίνο φιλοξενεί μια συλλογή οικολογικών φωτογράφων και κινηματογραφιστών, τα έργα των οποίων στοχεύουν στη δημιουργία επικοινωνιακών ορίων μεταξύ τέχνης και περιβάλλοντος.

Η έκθεση «Metamorphosis: Innovation in Eco Photography & Film» θα είναι ανοιχτή στη γκαλερί Sloane Square έως τις 28 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών Almudena Romero, Edd Carr, Hannah Fletcher και Scott Hunter.

Η Almudena Romero, για παράδειγμα, Βρετανο-Ισπανή φωτογράφος, χρησιμοποιεί φυσικές φωτογραφικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της φωτοπεριοδικότητας, της φωτολεύκανσης και της φωτοσύνθεσης.

Τα έργα που προκύπτουν συχνά έχουν τη μορφή λεπτών φύλλων που κρατούν τυπωμένες εικόνες. Αυτά είναι εγκλωβισμένα σε ρητίνη, ώστε να μπορούν να τα αγγίξετε και να τα χειριστείτε, όπως τα απολιθώματα.

Όλα τα έργα που παρουσιάζονται συνδυάζουν παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα με στόχο πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Η φωτογραφία ήταν ιστορικά ένα οικολογικά σπάταλο μέσο – από τις μη βιώσιμες τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη έως την κατασκευή και την απόρριψη εξοπλισμού της κάμερας, η φωτογραφία σαν μέσο ήταν σχετικά μη φιλική προς το περιβάλλον από πάντα.

saatchi ekthesi

Έργο της Almudena Romero.

Almudena Romero

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση έδειξαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί το πεδίο. Οι καλλιτέχνες έχουν αναπτύξει πιο φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές καθώς και ευσυνείδητες προσεγγίσεις στα υλικά που χρειάζονται για να δουλέψουν.

Χορηγός της έκθεσης είναι η Pasqua Wines, ένα ιταλικό οινοποιείο που κάνει την πρώτη του διεθνή καλλιτεχνική συνεργασία.

«Πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα πρέπει να καλλιεργείται με αγάπη και φροντίδα, όπως και η γη», δήλωσε ο Riccardo Pasqua, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Καθένας από τους καλλιτέχνες δείχνει αυτό που πάντα πιστεύαμε ότι είναι αλήθεια - ότι μέσω του πειραματισμού και της υπέρβασης των ορίων μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την πρόοδο».

Με πληροφορίες από: Eco-conscious film and photography pioneers on show at Saatchi Gallery

ΔΗΜΟΦΙΛΗ