ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Ινδοί είναι εξίσου καλοί αντιγραφείς με τους Κινέζους - Απόδειξη το Mahindra Thar

Οι Ινδοί είναι εξίσου καλοί αντιγραφείς με τους Κινέζους - Απόδειξη το Mahindra Thar

H Mahindra, που στο παρελθόν είχε και μια μικρή παρουσία στη χώρα μας, παρουσίασε ένα νέο τζιπ το οποίο ονομάζει Thar και όπως και στο παρελθόν έτσι και σε αυτήν την περίπτωση εξακολουθεί να αντιγράφει ασύστολα και με μάλλον κακό τρόπο το πλέον κλασικό αμερικάνικο μοντέλο, το Jeep Wrangler.

To Thar λοιπόν προσπαθεί να ακολουθήσει τις γραμμές του προηγούμενου Wrangler με εμφανή τη μίμηση στο εμπρός μέρος, όπου υπάρχει η κλασική μάσκα με τις επτά γρίλιες και φυσικά οι στρογγυλοί προβολείς.

Οι μικρές διαφοροποιήσεις στα φτερά και τους προφυλακτήρες δεν αλλάζουν την γενική εικόνα της κόπιας, πολύ δε περισσότερο όταν όλο αυτό συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, πάντα χωρίς την προσοχή στην λεπτομέρεια αλλά και την ιστορική συνέχεια του πρωτότυπου.

Ακόμα και στο εσωτερικό οι Ινδοί έχουν πάρει βασικά στοιχεία σχεδίασης του Wrangler, όπως είναι οι στρογγυλοί αεραγωγοί στο ταμπλό που είναι τοποθετημένοι ακριβώς στο ίδιο σημείο με το Jeep.

Aπό εκεί και πέρα έχει γίνει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εσωτερικού με νέα υλικά και περισσότερη τεχνολογία, με οθόνη 7,0 ιντσών για το σύστημα infotainment και μία άλλη TFT για τον πίνακα οργάνων. Ενδιαφέρον είναι πως και στα μηχανικά μέρη έχει γίνει προσπάθεια για κάτι πιο εξελιγμένο σε σχέση πάντα με το Wrangler, με ανεξάρτητη ανάρτηση τόσο μπροστά όσο και πίσω για καλύτερη συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία βενζίνης 2.000 κυβικών με 152 ίππους και μία diesel με ένα σύνολο 2,2 λίτρων και 132 ίππων. Η τετρακίνηση είναι κατ' επιλογήν, υπάρχει κοντό κιβώτιο ενώ θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο. Η απόσταση από το έδαφος είναι 226 χιλιοστά και το Thar θα μπορεί να περάσει μέσα από νερό ύψους 650 χιλιοστών.

Το νέο copy- paste μοντέλο της Mahindra θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ινδία μέσα στον Οκτώβριο. Και σίγουρα θα φέρει την ινδική εταιρεία για άλλη μια φορά στα δικαστήρια αντιμέτωπη με την FCA στην οποία ανήκει η Jeep, καθώς η αντιγραφή είναι κάτι παραπάνω από προφανής και πάλι.