ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 2-0: Η «Βασίλισσα» κατέκτησε το Super Cup - Σκόραρε ο Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 2-0: Η «Βασίλισσα» κατέκτησε το Super Cup - Σκόραρε ο Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

AP Photo

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να ανοίγει λογαριασμό για τους μερένχες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα στην Πολωνία και κατέκτησε το έκτο UEFA Super Cup της ιστορίας της.

Το 6ο UEFA Super Cup της ιστορίας της κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν με 2-0 της κατόχου του Europa League, Αταλάντα και σήκωσαν ακόμη ένα τρόπαιο.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε άνοιξε τον δρόμο για τους Μαδριλένους και ο Κιλιάν Εμπαπέ με το πρώτο του γκολ για τη Βασίλισσα σφάγισε τη νίκη και συνάμα την κατάκτηση της κούπας για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 24ο λεπτό όταν ο Ντε Ρουν έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά με την ομάδα του Γκασπερίνι να αγγίζει το γκολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε στην Αταλάντα με τον ίδιο τρόπο, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ με τον Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Βινίσιους βρήκε με ωραία κάθετη τον συμπατριώτη του, ο οποίος όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Ιταλών.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Αταλάντα απείλησε ξανά. Ο Ντε Ρουν έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά όμως ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτό λοιπόν που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Ιταλοί, το έκαναν οι Ισπανοί με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Μπέλινγκχαμ έδωσε στον Βινίσιους στα αριστερά, ο οποίος έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή και γύρισε στον Βαλβέρδε που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχασε χρόνο και χτύπησε ξανά κλειδώνοντας τη νίκη στο 68' . Δράστης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τους «μερένχες».

Ο Μπέλινγκχαμ βρήκε τον Γάλλο μέσα στην περιοχή και εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αταλάντα δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Αντσελότι.

Οι ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο (76' Μόντριτς), Βινίσιους, Εμπαπέ

Αταλάντα: Μούσο, Κολάσινατς (71' Μπάκερ), Τζιμσίτι, Ιέν, Ρουγκέρι, Έντερσον, Πάσαλιτς, Ντε Ρουν, Ζαπακόστα (63' Γκόντφρεϊ), Λούκμαν, Ντε Κετελάρε (63' Ρετέγκι)