ΣΠΟΡ

Η στιγμή που εξασφάλισε ο Εμμανουήλ Καραλής το χάλκινο μετάλλιο και η αντίδρασή του

Η στιγμή που εξασφάλισε ο Εμμανουήλ Καραλής το χάλκινο μετάλλιο και η αντίδρασή του

O Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

AP Photo

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο 24χρονος αθλητής τερμάτισε τρίτος με άλμα στα 5.90μ. αλλά για να «κλειδώσει» την παρουσία του στο βάθρο χρειάστηκαν οι τρεις αποτυχημένες προσπάθειες του Ομπιενά στα 5.95μ.

Όταν ο Ομπιενά απέτυχε και στο τρίτο του άλμα, ο Καραλής βρισκόταν στην εξέδρα και χρειάστηκε να τον ειδοποιήσουν ότι… τα κατάφερε.

Οι πρώτες αντιδράσεις του Έλληνα Ολυμπιονίκη καταγράφηκαν από τις κάμερες, με τον ίδιο να μην πιστεύει αρχικά την εξέλιξη αυτή.

Δείτε το βίντεο με την αντίδραση του Εμμανουήλ Καραλή

Εμμανουήλ Καραλής: «Θυσίασα πολλά γι΄ αυτό το μετάλλιο»

«Δεν το έχω πιστέψει, είμαι και πάρα πολύ κουρασμένος γιατί έχω μιλήσει και σε πολλά media, κουράστηκα περισσότερο από τον…αγώνα! Αλλά ναι κάτι που θα συνειδητοποιήσω όσο περνούν οι μέρες και είμαι πολύ ευτυχισμένος και απλά είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που κατάφερα να πάρω το μετάλλιο με ανθρώπους γύρω μου που με στηρίζουν και με αγαπάνε», είπε ο Εμμανουήλ Καραλής στο MEGA.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο έχω θυσιάσει πάρα πολλά, έχω δουλέψει πολύ γι΄αυτό, είναι κάτι που άξιζα, και να το καταφέρνω είναι ονειρικό. Γιατί όταν έχεις ένα όνειρο και το εκπληρώνεις είναι απίστευτο, και θέλω λίγες μέρες να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε», συμπλήρωσε.

«Πρώτη φορά κλαίω, είναι δάκρυα χαράς. Ξέσπασα σε λυγμούς, πήρα όλους τους ανθρώπους που αγαπάω, ήταν και ο Λευτέρης Πετρούνιας να με δει. Ήταν σημαντικό που ήταν εκεί ένα είδωλο να έρθει να με δει, ήταν εκεί η οικογένειά μου, αγκαλιές φιλιά, είναι κάτι που θα το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή», τόνισε ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης.