ΣΠΟΡ

Συγκινητικός Καραλής για το μετάλλιο: Το πήρα γιατί ξεπέρασα κατάθλιψη, ρατσισμό και τραυματισμούς

Συγκινητικός Καραλής για το μετάλλιο: Το πήρα γιατί ξεπέρασα κατάθλιψη, ρατσισμό και τραυματισμούς

Ο Εμανουήλ Καραλής σε προσπάθειά του στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι 

AP Photo/David J. Phillip

Σε πελάγη ευτυχία έπλεε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού Εμμανουήλ Καραλής που στον τελικό του επί κοντώ κατάφερε να πηδήξει τα 5,90μ. που τον ανέβασαν στο Ολυμπιακό βάθρο. 

Ο ίδιος λίγη ώρα μετά τη τεράστια επιτυχία που πέτυχε, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, στάθηκε στα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει στη ζωή του για να φτάσει στο Ολυμπιακό μετάλλιο:

«Χρειάστηκε να παλέψω και να νικήσω πρώτα την κατάθλιψη, να ξεπεράσω τον
ρατσισμό που έχω βιώσει, να αφήσω πίσω μου τραυματισμούς και όλα όσα έχω περάσει που με έκαναν ένα δυνατό άνθρωπο και ένα... τρίτο Ολυμπιονίκη σήμερα», είπε αρχικά ο Καραλής.

Σχετικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει από το μετάλλιο αυτό, ο 24χρονος πρωταθλητής είπε: «Ακόμα ξεπερνάω καλές και κακές στιγμές στη ζωή μου και μπορεί να μην είμαι ειδικός στα 24 μου χρόνια, αλλά θέλω να πω σε όλα τα νέα παιδιά αυτά που έλεγαν και σε μένα: Ότι με υπομονή, επιμονή και πίστη σε αυτό που κάνεις ξεπερνάς τον εαυτό σου και πετυχαίνεις του στόχους σου».

Για τον στόχο στο Παρίσι: «Ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο, το είχα πει στην οικογένειά μου ότι θα φύγω από το Παρίσι με ένα μετάλλιο, τους είδα να με πιστεύουν και πήρα τη δύναμη για να φτάσω εδώ που έφτασα. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έχω πετύχει».

Για τον αγώνα: «Πέρασα τα 5,90, έκανα την πρώτη αποτυχημένη στο 5,95 αυτό μου είπαν οι προπονητές μου, εγώ θέλησα να πάω για τα 6 μέτρα, θέλω να προσπαθώ εκεί, ξέρω ότι τα έχω και μπορώ να τα πετύχω, είναι στα άμεσα πλάνα μου. Θα δουλέψω ακόμη περισσότερο για να το πετύχω σε επόμενους αγώνες. Αν πηδήξεις πάνω από 6 μέτρα, μπαίνει στο ''κλειστό κλαμπ'' του αθλήματος. Καμιά 20αριά άνθρωποι το έχουν καταφέρει στην Ιστορία του επί κοντώ».

Όσο για του Έλληνες και την αγάπη που έχει εισπράξει: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για την υποστήριξη που μας στέλνουν. Όλοι οι Έλληνες να είμαστε σαν ένας! Θα φέρουμε και άλλα μετάλλια. Η αγάπη που έχω λάβει από τον κόσμο δεν μπορεί να περιγραφεί, τους ευχαριστώ όλους».