ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με το «δεξί» η Γκουντούρα στους «16» της σπάθης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με το «δεξί» η Γκουντούρα στους «16» της σπάθης

Η Ελληνίδα ξιφομάχος, Δώρα Γκουντούρα

INTIME SPORTS / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το «εισιτήριο» για τους «16» της σπάθης κατάφερε να πάρει η Ελληνίδα ξιφομάχος, Δώρα Γκουντούρα, μετά την επικράτησή της επί της  Καναδής Πάμελα Μπριντ'Αμούρ (Νο 27) με 15-3, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η Γκουντούρα στην εντυπωσιακή της εμφάνιση κατάφερε να προηγηθεί με 12-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Να σημειωθεί πως, πέρασε χωρίς αγώνα από τη φάση των «64» και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα που θα δώσει το απόγευμα (15:30) για τις «16», όπου η Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει τη Σεσίλια Μπερντέ (Νο 11). Από την πλευρά της, και η 34χρονη Γαλλίδα πέρασε χωρίς αγώνα τις «64», ενώ στη φάση των «32» επικράτησε της Ιταλίδας Κιάρα Μορμίλε (Νο 22) με 15-10.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα της, η Δώρα Γκουντουρα δήλωσε: «Ξεκίνησα καλά ήμουν πολύ συγκεντρωμένη. Και τώρα συνεχίζουμε. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή μου για κάποια λαθάκια που έγιναν και προχωράμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Θανάσης Δελενικας σχολίασε: «Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Είναι σε καλή κατάσταση και τώρα συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε την Γαλλίδα Μπερνετ, από την οποία δεν έχουμε χάσει ποτέ, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς παίζουμε στην Γαλλία και το κοινό είναι ένθερμο».