ΣΠΟΡ

Πετρούνιας για την απόδοση στους Ολυμπιακούς: Δεδομένης της κατάστασης είμαι ευχαριστημένος

Πετρούνιας για την απόδοση στους Ολυμπιακούς: Δεδομένης της κατάστασης είμαι ευχαριστημένος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας

(AP Photo/Virginia Mayo)

«Δεδομένης της κατάστασης είμαι ευχαριστημένος», τόνισε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, για την εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, εξηγώντας πως «πήγαν διάφορα στραβά» στο ξεκίνημα.

Αναφορικά με την προσπάθειά του, είπε πως: «Η αλήθεια είναι ότι στο podium training πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές. Επίσης εχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά.

Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 – 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις καλοί που θα κάνουμε, γιατί τους 'ευνοεί' η ώρα. Θα δούμε».

«Είμαστε καλά, το πρόγραμμα ήταν καλό», σημείωσε στη συνέχεια.

Σχετικά με την τη θέση του στον τελικό, τόνισε: «Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ με τον τελικό. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου».

«Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα, καθώς εδώ και μια εβδομάδα που είμαι εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και στις 8 το πρωί. Εγώ είμαι συνηθισμένος να κάνω στις τρεις, τέσσερις και στις πέντε το απόγευμα, που είναι και οι ώρες του τελικού», πρόσθεσε.

Αγγίζει την πρόκριση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του συγκεντρώνοντας 14.800 βαθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Ο «άρχοντας των κρίκων», με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, δεν είχε ιδανική έξοδο, αφού έκανε βήμα πίσω με το αριστερό πόδι, κατά την προσγείωσή του. Το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 και μέχρι τη στιγμή εκτέλεσής του, ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στους κρίκους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί να γίνει ο πρώτος αθλητής στην Ιστορία με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμά του.

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια: