ΣΠΟΡ

Στέφανος Ντούσκος μετά την πρόκριση: «Βήμα-βήμα θα φτάσουμε στο μετάλλιο»

Στέφανος Ντούσκος μετά την πρόκριση: «Βήμα-βήμα θα φτάσουμε στο μετάλλιο»

Ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα προημιτελικά του μονού σκιφ, ο Στέφανος Ντούσκος που τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του, δήλωσε ότι πηγαίνει βήμα-βήμα στον τελικό και ότι θα φτάσει στην απόκτηση ενός μεταλίου αρκεί να βελτιώσει ορισμένα πράγματα. 

«Ξέρουμε ότι εγώ ο Νεοζηλανδός και κάποιοι άλλο είναι στην κορυφή. Κοντρατιστήκαμε στην πρώτη κούρσα, είναι νωρίς ακόμα. Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα - βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου», δήλωσε ο έλληνας αθλητής στην ΕΡΤ.

Ο Στέφανος Ντούσκος πρόσθεσε: «Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Ο στόχος είναι να περάσω κάθε βήμα. Στον τελικό αμά φτάσουμε είναι όλα ανοικτά».

Ερωτηθείς για το αν είχε άγχος καθώς αυτός «τράβηξε το κουπί» της ελληνικής αποστολής, αφού διαγωνίστηκε πρώτος είπε: «Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».

Φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες στο Παρίσι λέγοντας ότι δεν τον επηρεάζουν. «Είμαστε καλύτεροι από κάποιους που είναι στα δύο μέτρα, ξέρουμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά. Το καλύτερο είναι να έχουμε κυματισμό και μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Ελπίζουμε στις επόμενες φάσεις να έχει καλύτερο κύμα», πρόσθεσε.