ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αγγίζει την πρόκριση ο Πετρούνιας με 14.800 βαθμούς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αγγίζει την πρόκριση ο Πετρούνιας με 14.800 βαθμούς

Ο Λευτέρης Πετρούνιας

(AP Photo/Morry Gash)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στον προκριματικό των κρίκων της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, συγκεντρώνοντας 14.800 βαθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα διεκδικήσει στις 4 Αυγούστου το τρίτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο «άρχοντας των κρίκων», με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, δεν είχε όμως ιδανική έξοδο, αφού έκανε βήμα πίσω με το αριστερό πόδι, κατά την προσγείωσή του. Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 14.800 βαθμούς, στο πρόγραμμά του, το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 και μέχρι τη στιγμή εκτέλεσής του, ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στους κρίκους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί να γίνει ο πρώτος αθλητής στην Ιστορία με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμά του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους προκριματικούς της ημέρας: Στον απογευματινό δεύτερο όμιλο (16:30 – 19:00) θα πάρουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του Παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου και ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου, καθώς επίσης ο έμπειρος εκπρόσωπος της διοργανώτριας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ. Στον βραδινό τρίτο όμιλο (21:00 – 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 και στο Ευρωπαϊκό του 2023.

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια: