ΣΠΟΡ

Ο Τζόκοβιτς αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού από τον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Τζόκοβιτς αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού από τον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λαμβάνει ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον του Αργεντινού Φρανσίσκο Τσερούντολο στο στάδιο Roland Garros.

AP Photo/Jean-Francois Badias, File

Εκτός συνέχειας του «Ρολάν Γκαρός» έθεσε εαυτόν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, πριν από τον προημιτελικό του, λόγω τραυματισμού στο γόνατο που υπέστη στη νίκη του στον αγώνα του 4ου γύρου- ο οποίος ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (3/6) και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/6), μετά από τέσσερις ώρες και 39 λεπτά- επί του Αργεντινού Φρανσίσκο Τσερούντολο, ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (4/6) οι διοργανωτές.

Η αποχώρηση τερμάτισε την προσπάθεια του Σέρβου για για το 25ο τρόπαιο Grand Slam και θα τον οδηγήσει να χάσει το Νο. 1της παγκόσμιας κατάταξης από τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Λόγω ενός σχισμένου έσω μηνίσκου στο δεξί του γόνατο που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας, ο Τζόκοβιτς, ο οποίος θα έπαιζε με τον Κάσπερ Ρούνουτ στους προημιτελικούς αύριο Τετάρτη, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το τουρνουά του Ρολάν Γκαρός», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Έτσι ο περσινός φιναλίστ Ρούουντ προκρίνεται στα ημτελικά χωρίς αγώνα.

Ο «μαραθώνιος» αγώνας με τον Τσερούντολο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη σύγκρουση στην οποία ο Τζόκοβιτς οδηγήθηκε σε πέντε σετ μετά το έπος του εναντίον του Λορέντζο Μουζέτι.

Ο Σέρβος είπε ότι «κουβαλούσε» έναν τραυματισμό για μερικές εβδομάδες και ότι το πρόβλημα φούντωσε όταν γλίστρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα του με την Τσερούντολο.

Έτσι ο Γιανίκ Σίνερ θα σκαρφαλώσει στο Νο. 1 του κόσμου και η Ιταλία θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει νούμερο 1 στον κόσμο στο τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σταματά (προς το παρόν) στις 428 εβδομάδες. Τη Δευτέρα (10/6) ο Σίνερ θα είναι εκείνος που θα τους βλέπει όλους από ψηλότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ