ΣΠΟΡ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο τερματοφύλακας της εθνικής Κολομβίας μετά από απόπειρα αυτοκτονίας

Βγήκε από το νοσοκομείο ο τερματοφύλακας της εθνικής Κολομβίας μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
Instagram / farydmondragon

Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας της Κολομβίας, Φαρίντ Μοντραγκόν βγήκε από το νοσοκομείο, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που υποστηρίζουν τα μέσα στην Κολομβία ότι έκανε.

Ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής, της Γαλάτα, της Μετς, της Κολονίας και της Ντεπορτίβο Κάλι εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο την Τετάρτη έχοντας κάνει χρήση ηρεμιστικών, όπως φέρεται να διέρευσαν οι γιατροί. Μάλιστα κυκλοφόρησε και μια ανάρτηση στο Instagram (όχι πάντως στον επίσημο λογαριασμό) με δήθεν σημείωμα του, ότι κουράστηκε να τον κρίνουν οι άλλοι και μόνο ο Θεός μπορεί να το κάνει. Μέσα στις ώρες που μεσολάβησαν ξεσηκώθηκε θύελλα δημοσιευμάτων για τα αίτια της "απόπειρας αυτοκτονίας" του Μοντραγκόν.

https://www.instagram.com/p/p

Ο ίδιος έβαλε τέλος στην φημολογία με χθεσινή φωτογραφία του στο σπίτι, μαζί με τους γονείς του, όπου έκανε λόγο απλά για μια διαταραχή του μεταβολισμού του. Ο Μοντραγκόν αγωνίστηκε στην Βραζιλία κόντρα στην Ιαπωνία και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης (43 χρόνων και 3 ημερών) που έπαιξε σε Μουντιάλ.

https://www.instagram.com/p/p

Έκτοτε εργάστηκε σαν τηλεσχολιαστής και δεν είχε ποτέ δώσει δικαίωμα να υποπτευθεί κάποιος ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

https://www.instagram.com/p/p

Η "καταραμένη θέση"

Δεν είναι όμως ο πρώτος τερματοφύλακας με αυτοκτονικές τάσεις, που έδωσε τέρμα στην ζωή του. Ο Ρόμπερτ Ένκε ήταν ο πιο γνωστός, που στα 32 του έβαλε τέρμα στην ζωή του το 2009 πέφτοντας στις γραμμές του τρένου και ενώ χτυπούσε την πόρτα της εθνικής Γερμανίας. Η γυναίκα του αποκάλυψε ότι έπασχε 6 χρόνια από κατάθλιψη.

Στα 24 χρόνια του κρεμάστηκε το Δεκέμβριο του 2010 ο τερματοφύλακας Ντέιλ Ρόμπερτς της Ράσντεν & Ντάιμοντς, που αγωνίζεται στην Conference, παραμονή αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας. Τότε ειπώθηκε ότι είχε ερωτική απογοήτευση, ενώ ζήτημα δημιουργήθηκε όταν η ομάδα του θέλησε να αποσύρει την φανέλα του, αλλά δεν το επέτρεψε λόγω κανονισμών η Ομοσπονδία.

Παλιότερα, την δεκαετία του 90 ο Βιβάλντα, θρυλικός τερματοφύλακας της Μιλιονάριος, έπεσε στις γραμμές του τρένου και αυτός λόγω ερωτικής απογοήτευσης. Το 1988 ο Οσβάλντο Τοριάνι, νικητής του Λιμπερταδόρες, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας γκάζι, όταν έχασε το παιδί του. Και πολλές ακόμη περιπτώσεις τερματοφυλάκων.

Η "μοναχική" θέση

Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά έχουν μεγαλύτερη ψυχολογική καταπόνηση, λόγω και της θέσης τους. Μια θέση μοναχική, όπου το λάθος μετρά καθοριστικά και η πίεση είναι τεράστια στον άνθρωπο. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ντύνεται διαφορετικά από τους άλλους, κάνει διαφορετική προπόνηση, είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει την μπάλα με τα χέρια. Συχνά επιδιώκει να ενταχθεί στο σύνολο, ενώ οι άλλοι τον αντιμετωπίζουν σαν μονάδα. Όλα αυτά επιβαρύνουν πιθανότατα τον ψυχισμό του τερματοφύλακα και όταν η πίεση μεγαλώνει και από εξωαγωνιστικούς παράγοντες δυσκολεύεται να το αντιμετωπίσει και βρίσκει σαν "λύση" την αυτοκτονία.