ΣΠΟΡ

Κακλαμανάκης: Αυτό που θυμάμαι από το 2004 είναι μία Ελλάδα «φως»

Σοφία Μαυραντζά Σοφία Μαυραντζά

THE GREATEST STORIES PODCAST • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 05

Νίκος Κακλαμανάκης

00.00/23:52

Ο Νίκος Κακλαμανάκης, δις Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, περιγράφει την πορεία από την Ατλάντα μέχρι την Αθήνα και το σήμερα.

Το CNN Greece ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, φιλοξενεί «πρωταγωνιστές» του 2004, που σήκωσαν την Ελλάδα στο ψηλότερο βάθρο και γέμισαν τη χώρα με «φως». Πρόκειται για Ολυμπιονίκες που άφησαν ιστορία όπως ο Έλληνας αθλητής ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, στην Ατλάντα, και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Αθήνα.

Μέσα από μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης, στο πλαίσιο της σειράς vidcast «The GReatest Stories» powered by ΒΙΚΟΣ αναφέρθηκε στην πορεία του ως Έλληνας αθλητής και Ολυμπιονίκης, στη σχέση του με τη θάλασσα, στις δυσκολίες που πέρασε και την κατάθλιψη που βίωσε, αλλά και στις πιο πολύτιμες αναμνήσεις του, κυρίως τις στιγμές που ανέβαινε στο βάθρο για να λάβει τα δύο μετάλλιά του. Και όλα αυτά με «φόντο» το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έναν χώρο γεμάτο «θησαυρούς», όπου η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αναβιώνει μέσα σε ένα ισορροπημένο μείγμα εκθεμάτων, συναισθημάτων, τεκμηρίων και αναμνηστικών που προκαλούν το ενδιαφέρον και κεντρίζουν την προσοχή.