ΠΡΟΣΩΠΑ

Τέιλορ Σουίφτ: Η πιο καλοπληρωμένη γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας

Τέιλορ Σουίφτ: Η πιο καλοπληρωμένη γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας
EPA/PAUL BUCK

Μια από τις πιο πετυχημένες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας της Αμερικής, η Τέιλορ Σουίφτ έχει να επιδείξει περισσότερες από 40 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως ενώ τραγούδια της έχουν γίνει download περίπου 130 εκατομμύρια φορές.

Έχοντας παίξεις και στον κινηματογράφο, σε υποστηρικτικούς ρόλους στις ταινίες Valentine's Day (2010) και The Giver (2014) η Σουίφτ έγινε το 2015 η νεότερη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes με τις "100 ισχυρότερες γυναίκες" και μάλιστα φιγουράροντας στην 64η θέση.

Το άλμπουμ της "1989" βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων για το 2014 ενώ ήδη έχει ανακοινώσει το πέμπτο τραγούδι του δίσκου που θα βγει σε single.

Έχει λάβει δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων επτά βραβείων Grammy, 22 βραβείων Billboard, ενός Brit award και ενός Emmy.

Το Μάρτιο του τρέχοντος έτους ξεκίνησε να βγαίνει με τον Σκωτζέζο DJ και παραγωγό δίσκων, Κάλβιν Χάρις ενώ τον Ιούνιο το Forbes τους ανακήρυξε ως το πιο καλοπληρωμένο ζευγάρι της χρονιάς με εισόδημα που από κοινού έφθανε τα 146 εκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξή της το 2012, η Σουίφτ παρατήρησε ότι παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να κρατάει τον εαυτό της "όσο μορφωμένη και πληροφορημένη γίνεται", δεν μιλάει για πολιτική γιατί αυτό "μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ