ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος για απόσυρση τροπολογίας Παππά:προσβάλουν το ΣτΕ και εκτίθενται

Ε. Βενιζέλος για απόσυρση τροπολογίας Παππά:προσβάλουν το ΣτΕ και εκτίθενται
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

«Η θεσμική εκτροπή παροξύνεται», έτσι ξεκινάει η δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την άρον άρον απόσυρση της τροπολογίας του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, το βράδυ της Παρασκευής.

Η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας προσέβαλε - κατά τον κύριο Βενιζέλο - το ΣτΕ και την διάσκεψη που κάνει για να αποφασίσει τη συνταγματικότητα ή μη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα πως πρόκειται για τροπολογία που «προσβάλλει ευθέως το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στο τηλεοπτικό τοπίο πριν την έκδοση της απόφασής του».

Ο τρόπος που αποσύρθηκε η τροπολογία ήταν ακόμη χειρότερος από αυτή την ίδια, καθώς, όπως λέει ο κ. Βενιζέλος, η δικαιολογία περί ανάγκης συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ πρώτα, «κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση».

«Έτσι συνομολογεί την αντισυνταγματικότητα της υφαρπαγής από το ΕΣΡ της πιο κρίσιμης αρμοδιότητάς του που είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών», λέει χαρακτηριστικά η δήλωση.

Ο πρώην υπουργός κλείνει με την επισήμανση πως οι επιδείξεις ισχύος «μετατρέπονται σε μπούμερανγκ και δείχνουν τη νευρικότητα αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης που προκάλεσε βαθειά κρίση του κράτους δικαίου. Γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να επιτείνει την ανασφάλεια ως προς τη νομιμότητα του τηλεοπτικού τοπίου και να εκτίθεται, ακόμη περισσότερο, ως επικίνδυνη για την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ