ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στους σιδηρόδρομους

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στους σιδηρόδρομους

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμός Λαρίσης).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζήτησε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, «αλλά και τα κενά ασφαλείας, που συνεχίζουν να υπάρχουν 18 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών».

«Όταν ένα Κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, τότε μιλάμε για ένα Κράτος ανύπαρκτης ευθύνης. 18 μήνες μετά τα Τέμπη, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δική μας ευθύνη είναι να εγγυηθούμε το αυτονόητο: ένα σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο στη χώρα», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Επεσήμανε πως περιστατικά των τελευταίων ημερών εντείνουν το φόβο και την ανησυχία των πολιτών που ταξιδεύουν με το σιδηρόδρομο και έχουν πολλαπλές και αρνητικές επιπτώσεις για το παρόν και το μέλλον του σιδηροδρόμου.

Στη συζήτηση του κ.Κατρίνη με τους εργαζόμενους τέθηκαν ζητήματα όπως:

  • Η υποστελέχωση των υπηρεσιών
  • Η απαξίωση του τροχαίου υλικού και η έλλειψη επενδύσεων στο δίκτυο
  • Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων που εντείνουν την απαξίωση του σιδηροδρόμου
  • Το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας είναι εκτός λειτουργίας

Στη συνάντηση του κ. Κατρίνη με τους εργαζομένους συμμετείχαν οι Ντίτσας Γιάννης πρόεδρος ΠΟΣ, Τσικαλάκης Νικόλαος πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ., Ζαβογιάνης Βασίλης πρόεδρος ΠΕΠ ΤΡΕΝΟΣΕ. Βελαώρας Βασίλης Γ.Γ. εργαζομένων ΟΣΕ, Μπαριανος Παντελής αντιπρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ, Αχιλλεοπουλος Νίκος Αντιπρόεδρος ΠΟΣ και Λεβέντης Θανάσης εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ ΟΣΕ.

Όπως είπε ο κ.Κατρίνης “είναι εύκολη για την κυβέρνηση η απαξίωση των εκπροσώπων των εργαζομένων . Θυμίζω όμως ότι οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί, που πριν τα Τέμπη, είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε. Είναι απαράδεκτο, ενάμιση χρόνο μετά από ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, να υπάρχουν κενά ασφαλείας στο σιδηρόδρομο.’’