ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το εγώ τελείωσε»: Αιχμές Δούκα για τη λειτουργία των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ

«Το εγώ τελείωσε»: Αιχμές Δούκα για τη λειτουργία των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία του υποψήφιου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Χάρης Δούκας/Δελτίο Τύπου

Αιχμές για τη λειτουργία των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Χάρης Δούκας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

«Δεν μπορεί το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο, η Κεντρική Επιτροπή, να έχει συνεδριάσει 2,5 χρόνια τώρα μόλις 4 φορές, σε 4 εκλογικές διαδικασίες, για να χειροκροτήσουμε βουλευτές και ευρωβουλευτές. Πρέπει να συζητάμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε με μια αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως συγκαλούσε συνεδρίαση του Εκτελεστικού του Συμβουλίου κάθε εβδομάδα και αυτό πρέπει να ξαναγίνει.

xaris doukas

Ομιλία του Χάρη Δούκα υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Χάρης Δούκας/Δελτίο Τύπου

«Με συμμετοχή και δημοκρατία, φίλες και φίλοι, θα κάνουμε ανατροπές. Δεν αρκεί ένας πεφωτισμένος ηγέτης. Το ‘’εγώ’’ τελείωσε, το ‘’εμείς’’ κάνει τη διαφορά και αυτό πρέπει να ξαναβρούμε», τόνισε ο κ. Δούκας.

Οι πέντε προτάσεις Δούκα για την αισχροκέρδεια

Στο μεταξύ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε σποτ για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας με πέντε προτάσεις του, ως μέρος του πολιτικού προγράμματός του για μια Ελλάδα για όλες και όλους.

«Έχεις σκεφτεί τα χρήματα σου να μην χάνουν μήνα - μήνα την αγοραστική τους αξία; Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να συγκρουστεί με τα καρτέλ που κρατούν τις τιμές στα ύψη. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους πολίτες από την ασυδοσία των καρτέλ.

Οι πέντε δεσμεύσεις μας:

  • Μετωπική αντιπαράθεση με κάθε ολιγοπωλιακή συμπεριφορά στην αγορά.
  • Η Επιτροπή Ανταγωνισμού να ενισχυθεί και να ελέγχει αποτελεσματικά την διαμόρφωση των τιμών στις αγορές τροφίμων και πετρελαιοειδών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Εφαρμογή μειωμένου Φ.Π.Α. σε βασικά είδη διατροφής.
  • Σε περιόδους ενεργειακής κρίσης, επιβολή πλαφόν στην λιανική αγορά της ενέργειας.
  • Κίνητρα σε υγιείς συνεταιρισμούς, που δημιουργούν και δίκτυα μεταφοράς και εμπορίας προϊόντων.
  • Ενώνουμε Δυνάμεις για να μπορέσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζει με αξιοπρέπεια. Στις 6 του Οκτώβρη σηκώνουμε ανάστημα:»