ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικυρώθηκε η έκπτωση Κασσελακη από την Πολιτική Γραμματεία

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σήμερα οριστικά «σφραγίδα» στην έκπτωση Κασσελάκη, μετά την πολυήμερη αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών για το θέμα.

Η επικύρωση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής ελήφθη με με 17 ψήφους υπέρ, μία κατά κι μία αποχή. Κατά ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ απείχε η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με το κορυφαίο όργανο «H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος. Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Νωρίτερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους υποστηρικτές του, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία στην Κουμουνδούρου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να «μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ».

Κατήγγειλε «εκτροπή» και αντέταξε «ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας».

Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ» κατέληξε.

Λίγη ώρα πριν την ανάρτηση κατά την την προσέλευση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας μικρός αριθμός οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη αποδοκίμασε τους Πολάκη, Φλαμπουράρη, Ζαχαριάδη και Γεροβασίλη, χωρίςο όμως η ένταση να πάρει έκταση.

Νέος μύλος για το ποιος έχει τις ποινικές ευθύνες

Η ένταση στο κόμμα παραμένει και με αφορμή το ποιος έχει πάνω του τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες μετά από την έκπτωσή του.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, του απάντησε πως την έχει ο πρώην πρόεδρος εκτός αν του υπογράψει πληρεξούσιο.

Πηγές της Κουμουνδούρου, ωστόσο, ισχυρίζονται πως ζητήθηκε σχετική γνωμοδότηση από δικηγορικά γραφεία τα οποία τους διαβεβαίωσαν ότι την ευθύνη έχει ο γενικός διευθυντής.

Από την πλευρά τους, οι «100» στέκονται με νόημα την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να φέρει εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 21- 22 Νοεμβρίου, σχετικώς με τον οδικό χάρτη, όπως επίσης αν θα υπάρξουν κι άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο, όπως είναι για παράδειγμα και οι καταστατικές αλλαγές.

Στις τελευταίες μπορεί να συμπεριληφθεί και πρόταση για αλλαγή και του τρόπου εκλογής του προέδρου, όχι από τη βάση δηλαδή αλλά από το συνέδριο.

Έγγραφο για τον νόμιμο εκπρόσωπο του κόμματος

Με έγγραφο πάντως που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece αποδεικνύεται η διοικητική συνέχεια στη λήψη αποφάσεων από τους γενικούς διευθυντές του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά, με τελευταίο νόμιμο εκπρόσωπο του κόμματος τον Ηλία Μαυροκεφαλίδη.

Έγγραφο για την νομική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης