ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης «μίλησε» και κάνει λόγο για «προβοκάτσιες, ψευδείς διαλόγους, ψευδή προσκλητήρια»

Ο Κασσελάκης «μίλησε» και κάνει λόγο για «προβοκάτσιες, ψευδείς διαλόγους, ψευδή προσκλητήρια»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS

«Πυρά» κατά των εσωτερικών αντιπάλων του εκτοξεύει στην πρώτη του ανάρτηση μετά την καθαίρεσή του ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας λόγο για «απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια».

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους υποστηρικτές του, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία στην Κουμουνδούρου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να «μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ».

Κατήγγειλε «εκτροπή» και αντέταξε «ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας».

«Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ» κατέληξε.

Νωρίτερα κατά την την προσέλευση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας μικρός αριθμός οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη αποδοκίμασε τους Πολάκη, Φλαμπουράρη, Ζαχαριάδη και Γεροβασίλη, χωρίςο όμως η ένταση να πάρει έκταση.

Νέος μύλος για το ποιος έχει τις ποινικές ευθύνες

Στο μεταξύ, νέα ένταση προέκυψε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ποιος έχει πάνω του τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες μετά από την έκπτωσή του.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, του απάντησε πως την έχει ο πρώην πρόεδρος εκτός αν του υπογράψει πληρεξούσιο.

Πηγές της Κουμουνδούρου, ωστόσο, ισχυρίζονται πως ζητήθηκε σχετική γνωμοδότηση από δικηγορικά γραφεία τα οποία τους διαβεβαίωσαν ότι την ευθύνη έχει ο γενικός διευθυντής.

Από την πλευρά τους, οι «100» στέκονται με νόημα την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να φέρει εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 21- 22 Νοεμβρίου, σχετικώς με τον οδικό χάρτη, όπως επίσης αν θα υπάρξουν κι άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο, όπως είναι για παράδειγμα και οι καταστατικές αλλαγές.

Στις τελευταίες μπορεί να συμπεριληφθεί και πρόταση για αλλαγή και του τρόπου εκλογής του προέδρου, όχι από τη βάση δηλαδή αλλά από το συνέδριο.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να ενημερωθεί από την γραμματέα, Ράνια Σβίγκου, για το τι έχει συμβεί, αλλά και για να επικυρωθεί η απόφαση έκπτωσης του κ. Κασσελάκη ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα.