ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος μύλος για το ποιος έχει τις ποινικές ευθύνες μετά την έκπτωση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος μύλος για το ποιος έχει τις ποινικές ευθύνες μετά την έκπτωση Κασσελάκη
Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Νέος  μύλος προέκυψε στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή το ποιος έχει πάνω του τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες μετά από την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου υποστηρίζεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, του απάντησε πως την έχει ο κ. Κασσελάκης, εκτός αν του υπογράψει πληρεξούσιο.

Πηγές της Κουμουνδούρου, ωστόσο, ισχυρίζονται πως ζητήθηκε σχετική γνωμοδότηση από δικηγορικά γραφεία τα οποία τους διαβεβαίωσαν ότι την ευθύνη έχει ο γενικός διευθυντής.

Από την πλευρά τους, οι «100» στέκονται με νόημα στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να φέρει εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 21- 22 Νοεμβρίου, σχετικώς με τον οδικό χάρτη, όπως επίσης αν θα υπάρξουν κι άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο, όπως είναι για παράδειγμα και οι καταστατικές αλλαγές.

Στις τελευταίες μπορεί να συμπεριληφθεί και πρόταση για αλλαγή και του τρόπου εκλογής του προέδρου, όχι από τη βάση δηλαδή αλλά από το συνέδριο.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να ενημερωθεί από την γραμματέα, Ράνια Σβίγκου, για το τι έχει συμβεί, αλλά και για να επικυρωθεί η απόφαση έκπτωσης του κ. Κασσελάκη ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα.

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο για προβοκάτσεις, ψευδείς διαλόγους και ψευδή προσκλητήρια

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει