ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Κασσελάκη περιμένουν οι περισσότεροι υποψήφιοι - Τι θα κάνουν οι «100»

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Κασσελάκη περιμένουν οι περισσότεροι υποψήφιοι - Τι θα κάνουν οι «100»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την ανακοίνωση των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη αναμένουν οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να δημοσιοποιήσουν και τις δικές τους.

Αυτό, βεβαίως, δεν ισχύει για τους Παύλο Πολάκη κι Απόστολο Γκλέτσο, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους.

Ισχύει, όμως, για τους Σωκράτη Φάμελλο, Νικόλα Φαραντούρη, Νίκο Παππά, Ρένα Δούρου και ίσως ακόμα και κάποιους άλλους, χωρίς να είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Όσον αφορά τον κ. Φάμελλο, μπορεί να συγκεντρώνει την προτίμηση αρκετών από τους «100», όχι όμως κι όλων, με τη δική τους συλλογική απόφαση να εκκρεμεί και την Όλγα Γεροβασίλη να πιέζεται να είναι υποψήφια.

Ούτε ο κ. Φάμελλος, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει τόσο το αν θα είναι υποψήφιος όσο και το αν αυτό επιθυμεί να συμβεί με τη «σημαία» των «100».

Τι θα κάνουν Φαραντούρης, Παππάς και Δούρου

Πιο ξεκαθαρισμένα φαίνονται τα πράγματα για τον κ. Φαραντούρη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος.

Σε σχέση με τον κ. Παππά και την κυρία Δούρου, δύσκολα θα τους δούμε υποψήφιους αν επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Ανοιχτό να αμφισβητήσει ο Κασσελάκης τις ημερομηνίες των εκλογών

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου και των εκλογών που αποφασίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης ενδεχομένως να αμφισβητηθούν από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου- ο ίδιος δεν συμμετέχει στα όργανα- στην Κεντρική Επιτροπή του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου, ιδίως αν υπάρξει επί τούτου συμφωνία με τον κ. Πολάκη, που κι εκείνος επιθυμεί επίσπευση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση είναι για συνέδριο 1 με 3 Νοεμβρίου και κάλπες 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, ενώ κασσελακικοί και Πολάκης ζήτησαν να στηθούν στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Εκλογή προέδρου από το συνέδριο και όχι από τη βάση

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ιδίως αν ανοίξει θέμα το συνέδριο να είναι και καταστατικό.

Κι αυτό γιατί δεν αποκλείεται κάποιοι να ζητήσουν στις καταστατικές αλλαγές να συμπεριληφθεί ο πρόεδρος να εκλέγεται από το συνέδριο κι όχι από τη βάση.