ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης ανακοινώνει υποψηφιότητα μέσα στα επόμενα 24ωρα για «επανίδρυση ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κασσελάκης ανακοινώνει υποψηφιότητα μέσα στα επόμενα 24ωρα για «επανίδρυση ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «έκπτωτος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μέσα στα δύο επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αναζητώντας και τον καλύτερο επικοινωνιακά τρόπο για να το κάνει.

Ο «έκπτωτος» πρόεδρος φέρεται να έχει ζυγίσει τα πάντα από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται, ακόμα και το ενδεχόμενο συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον ίδιο με κάποιους από τους βουλευτές που ανήκουν σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο μάλλον καταλήγει στο ότι δεν θέλει το όνομά του να συνδεθεί με μία νέα διάσπαση κι αυτήν τη φορά με τον ίδιο στο ρόλο του διασπαστή.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν ανέμενε την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, ζύγισε και την αποχώρησή του από την πολιτική, εξέλιξη που θα του έδινε ανάσες και σε προσωπικό επίπεδο, όσο και τη συγκρότηση νέου κόμματος.

Ως προς το τελευταίο, πάντως, πολλοί συνεργάτες του του υπενθύμισαν τόσο το αποτυχημένο πρόσφατο παράδειγμα της Νέας Αριστεράς όσο και τη γενικότερη αποτυχία νέων κομμάτων εδώ και πολλά χρόνια, ιδίως αυτών που προέρχονται από τη διάσπαση άλλων.

Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται διατεθειμένος να πάρει ρεβάνς, αφουγκραζόμενος και τις αντιδράσεις της βάσης, με συμβούλους του ωστόσο να του συνιστούν να κατεβεί υποψήφιος με ενωτική ατζέντα, να καταθέσει τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος και να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δίχως να ασχολείται με εσωκομματικές αντεγκλήσεις.

Άλλωστε κι ο ίδιος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για την αναγκαιότητα επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ.