ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό CNN Greece: Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Ίσως και απόψε η ανακοίνωση

Αποκλειστικό CNN Greece:  Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Ίσως και απόψε η ανακοίνωση

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και απόψε μπορεί να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωσή του αναμενόταν αρχικά αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Τρίτης (10/9) με τον ίδιο να βρίσκεται στις Σπέτσες, εκεί όπου έγιναν οι ζυμώσεις και «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του.

Στην «κούρσα» της «διαδοχής» στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν ο Παύλος Πολάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος. Για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία έχει μιλήσει και ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να μην έχει αποφασίσει προς ώρας τι θα κάνει.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές

Στο μεταξύ, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, με εκλογή νέων συνέδρων στις 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και με δεύτερο γύρο την 1η Δεκεμβρίου.

Στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή συνέδρων.

Την τελική απόφαση, όμως, για τις ημερομηνίες «κλειδιά» στις οποίες θα διεξαχθούν οι κρίσιμες αυτές διαδικασίες του κόμματος θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/9).

Δεν θα επιλεγεί μεταβατικός πρόεδρος

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε να μην επιλεγεί μεταβατικός πρόεδρος. Τις σχετικές ευθύνες θα έχει η Πολιτική Γραμματεία.

Η Πολιτική Γραμματεία σε νέα συνεδρίαση της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εισηγηθεί για το αν το συνέδριο θα είναι και καταστατικό, όπου καταγράφηκαν και διαφωνίες. Την απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή της 21ης και 22ας Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το κλίμα ήταν συντροφικό.

Το κόμμα, πάντως, βρέθηκε χωρισμένο σε δύο «στρατόπεδα» ακόμη και για το χρονοδιάγραμμα των εκλογικών διαδικασιών, καταλήγοντας ωστόσο σε μια συμβιβαστική λύση.