ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ξεκαθάρισμα» Κασσελάκη: Τα καλοπιάσματα σε Πολάκη, η διαγραφή Λινού και τα «βέλη» σε Τσίπρα

Το «ξεκαθάρισμα» Κασσελάκη: Τα καλοπιάσματα σε Πολάκη, η διαγραφή Λινού και τα «βέλη» σε Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ένα ξεκαθάρισμα λογαρισμών που ανοίγει όμως νέα μέτωπα, προχωρά τις τελευταίες ώρες ο Στέφανος Κασσελάκης εν μέσω κύματος αμφισβήτησης της ηγεσίας του από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το προαναγγελθέν τέλος της Αθηνάς Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός αφού η επιστολή του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, με την οποία τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Η ίδια, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα της κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ομολογεί ότι συμμετέχει «κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής».

«Πότε προλάβατε να διαβάσετε 459 σελίδες», σημειώνει αιχμηρά η κα Λινού.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης με την κίνηση διαγραφής της κας Λινού, επιχειρεί να κλείσει το ανοικτό μέτωπο με τον Παύλο Πολάκη που ζητούσε μετ' επιτάσεως την απομάκρυνση της κ. Λινού, προκειμένου ο αψύς κρητικός βουλευτής να «καλμάρει» και να μην πραγματοποιήσει την προειδοποίησή του για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του κ. Κασσελάκη.

Για την ώρα το «καλόπιασμα» στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Παύλο Πολάκη, φαίνεται να έπιασε τόπο, αφού πανηγύρισε την απόφαση για την διαγραφή της κας Λινού με νέα ανάρτησή του στο facebook:

«ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!! (και μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου… εντός και εκτός...). ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!!ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!!», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ ο Π. Πολάκης.

Λινού: «Δεν παραδίδω την έδρα μου» απαντά η Λινού στον Κασσελάκη

Δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της η κα Αθηνά Λινού, όπως τονίζει σε επιστολή της δίνοντας απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη που αποφάσισε τη διαγραφή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Λινού προσφωνόντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Αγαπητέ κ. Κασσελάκη».

Αργότερα η κα Αθηνά Λινού επανήλθε και σε νεότερη ανάρτησή της στο Facebook, τονίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται να μετατραπεί σε «πολακικό»

Αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη» και προσθέται ότι «ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα».

«Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό» καταλήγει η κυρία Λινού στην ανάρτησή της στο Facebook.

Κασσελάκης για Λινού: Να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε νωρίτερα την Αθηνά Λινού να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι απαντήσεις που έδωσε η βουλευτής για την υπόθεση του Ινστιτούτου Prolipsis, δεν τον ικανοποίησε. Είπε ακόμη ότι η κ. Λινού δεν απαντά στις κλήσεις που της έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι η απάντηση στα μηνύματα είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης», είπε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στο MEGA.

Στην ερώτηση για τα ποσά που έλαβε η κα Λινού, είπε ότι ο ίδιος δεν είναι εισαγγελέας και ότι πρέπει να «είμαστε προετοιμασμένοι για τον κατάλληλο έλεγχο» σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η διαγραφή της κ. Λινού γίνεται για να ικανοποιηθεί ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως οι δύο περιπτώσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Αιχμές Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα

Με αφορμή την υπόθεση της Αθηνάς Λινού, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές και κατά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα γράφοντας σε ανάρτησή του ότι «έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι έχει δεσμευθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει και πως αυτό απαιτεί «δύσκολες αποφάσεις» και «πρόσκαιρη πολιτική φθορά».

Νέο μέτωπο και με Σωκράτη Φάμελλο

Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης, θέλοντας θεωρητικά να κλείσει το μέτωπο με τον Πολάκη άνοιξε άλλα δυο, το ένα με την κ. Λινού και το δεύτερο με τον κ. Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος αντιδρώντας στην αντικατάστασή του από την προεδρία της Κ.Ο. δήλωσε ότι «έχει ανοίξει ζήτημα πολιτικής της ηγεσίας» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή» αναρωτήθηκε με νόημα ο Σωκράτης Φάμελλος λέγοντας ότι η αντικατάστασή του με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη «δημιουργεί έναν αναίτιο διχασμό».

Όπως είπε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, «αιφνιδιάστηκε από την απόφαση αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή».

«Η εισήγηση αυτή του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πρόβλημα, ενώ η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα που είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία», είπε ακόμη.

«Με την κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα… Για μένα πάνω από όλα είναι η ενότητα και η συλλογικότητα...», τόνισε.

«Δεν έχω μία ανάγνωση προσωπικών στάσεων. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό»,τόνισε ακόμη ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Θεωρώ ότι η επιλογή του προέδρου ήταν λάθος», είπε και τόνισε ότι οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας», είπε ακόμη για το εάν θα θέσει ζήτημα για την ηγεσία του κόμματος.

Στην κάλπη καλεί η Γεροβασίλη τον Κασσελάκη: Να ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές

Να δώσει λύση «δια της Κάλπης, προφανώς να ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές. Ο ίδιος να πάρει την ευθύνη και αυτό θα λειτουργήσει λυτρωτικά» κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη σε συνέντευξή της η Όλγα Γεροβασίλη.

«Τα μέλη και οι άνθρωποι του κόμματος είναι αυτοί που μπορούν να δράσουν λυτρωτικά. Να απευθυνθεί ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και τότε θα λυθούν όλα. Για να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει Να κάνει μια θαρραλέα κίνηση… Πρέπει να δοθεί λύση» υπογράμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ανησυχώ γιατί από πέρσι μέχρι φέτος με ευθύνη του πρόεδρου έχουμε αφαιρέσεις και διαιρέσεις και όχι πρόσθεση και πολλαπλασιασμό» είπε με νόημα η Όλγα Γεροβασίλη.