ΒΑΘΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θυσία η Λινού για το χατίρι του Πολάκη - Τα ανοιχτά μέτωπα Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Θυσία η Λινού για το χατίρι του Πολάκη - Τα ανοιχτά μέτωπα Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Οι πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ερμηνεύεται από πολλούς σαν μια προσπάθεια κατευνασμού του Παύλου Πολάκη που έχει ανοίξει μέτωπο τόσο με την κ. Λινού όσο και με τον ίδιο τον Κασσελάκη, τον οποίο απειλεί με πρόταση μομφής.

Το τελευταιό διάστημα η κ. Λινού δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον Παύλο Πολάκη για Ινστιτούτο «Prolepsis», με τους δύο να ανταλλάσσουν εξώδικα για την υπόθεση.

Οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis δεν κρίθηκαν τελικά επαρκείς, με αποτέλεσμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη αποφασίσει την αποπομπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αμφισβήτηση

Ο Χανιώτης βουλευτής που έχει αμφισβητήσει ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και έχει θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε μετ' επιτάσεως την απομάκρυνση της κ. Λινού προκειμένου να ρίξει τους τόνους.

Σε χθεσινή του ανάρτηση στράφηκε κατά του διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, γράφοντας: «Καλά κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λινού;;; Όταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου, ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;» έγραψε ο βουλευτής Χανίων.

Τελικά, ο πρόεδρος του κόμματος φαίνεται να... υποχώρησε στις πιέσεις ικανοποιώντας το αίτημα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος πανηγύρισε το νέο με νέα ανάρτησή του στο facebook.

«ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!! (και μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου… εντός και εκτός...). ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!!ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!!», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ ο Π. Πολάκης.

Βαθαίνει η κρίση

Η διαγραφή της κ. Λινού έρχεται σε μια περίοδο έντονης εσωστρέφειας και προβληματισμού για το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες, κιόλας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποφάσισε - έστω και οριακά - την απομάκρυνση του Σωκράτη Φάμελλου.

Ο κ. Φάμελλος σε σημερινή του συνέντευξη προειδοποίησε ότι οι εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι επιζήμιες για το κόμμα και πως πως πέρα από τα ελλιπή χαρακτηριστικά της διοργάνωσης της συζήτησης, η πρόταση ήταν αδικαιολόγητη και αιφνιδιαστική.

Ρευστή η κατάσταση

Η χθεσινή συνεδρίαση ανέδειξε τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας που ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Παύλος Πολάκης ενδέχεται να μην καταθέσει τη πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη, καθώς παρά την αύξηση των δυνάμεων που κατέγραψε η εσωκομματική αντιπολίτευση, είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός 151 για να περάσει η πρόταση.

Όλα, βέβαια, παραμένουν ρευστά, καθώς υπάρχουν δεκάδες απροσδιόριστοι ψήφοι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.