ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ψήφισαν κατά της εκλογής Παππά και ποιοι «παρών»

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ψήφισαν κατά της εκλογής Παππά και ποιοι «παρών»
Νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με οριακή πλειοψηφία 17 υπέρ, 12 κατά και τεσσάρων που ψήφισαν παρών» εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο Νίκος Παππάς.

Κατά, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ψήφισαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

«Παρών» ψήφισαν οι Γιώργος Καραμέρος- ήταν υπέρ της αλλαγής, αλλά με το σκεπτικό πως δεν τηρήθηκε η σωστή μεθοδολογία ψήφισε παρών-, ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Μίλτος Ζαμπάρας κι ο Γιώργος Παπαηλιού.

Υπέρ ψήφισαν οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Έλενα Ακρίτα - θεωρείται μίνι εκπληξη-, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Καλλιόπη Βέττα, Βαγγέλης Αποστολάκης, Γιώργος Γαβρήλος, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασιμάτη, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραλλία Χρηστίδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε γίνει αρχικώς λάθος στην καταμέτρηση από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θάνο Μωραΐτη, με αποτέλεσμα τα υπέρ να είναι μόλις 12 και τον κ. Φάμελλο να υποστηρίζει πως δεν υπήρχε η αναγκαία πλειοψηφία.

Γενικότερα, οι «87» υποστηρίζουν πως ο κ. Παππάς δεν διαθέτει την πλειοψηφία της Κ.Ο. αφού τον ψήφισαν 17 από τους 35.

Απουσίαζαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου η οποία δεν έχει ακόμα ορκιστεί βουλευτίνα στην θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου, όπως βεβαίως κι ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει διαγραφεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, για την τιμητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να ευχαριστήσω όλους/ες τους/τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργική συζήτηση, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους και να υποσχεθώ ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλα τα μέλη της ΚΟ για να σταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει πράξη την ανάγκη για οργανωμένη εξωστρέφεια του κόμματος και την υπέρβαση των όποιων δυσκολιών έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα. Έχουμε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο, έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε χώρο στις δημόσιες τοποθετήσεις μας ώστε οι προγραμματικές μας θέσεις να ακούγονται, να αξιολογούνται από τον λαό και αυτό θα κάνουμε», δήλωσε ο Νίκος Παππάς μετά την ψηφοφορία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτή τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία το τι ψήφισε ο/η κάθε βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».