ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίζει τα ρέστα του ο Στέφανος Κασσελάκης - Χωρισμένη στα δύο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Παίζει τα ρέστα του ο Στέφανος Κασσελάκης - Χωρισμένη στα δύο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς

INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Βαθιά διχασμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου μπορεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές να υπερψηφίστηκε αλλά η οριακή διαφορά και όσα προηγήθηκαν μόνο προβληματισμό προκαλούν για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας με τον Νίκο Παππά προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι: Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώργος Γαβρήλος, Ρένα Δούρου, Καλλιόπη Βέτα, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασσιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεΐκόπουλος, Νίκος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Πέτρος Παππάς, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ραλλία Χρηστίδου.

Καταψήφισαν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λίνου, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Ψυχογιός.

«Παρών» ψήφισαν οι: Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Παπαηλιού, Γιώργος Καραμέρος.

Αν αθροίσει κανείς τα κατά και τα «παρών» τότε προκύπτουν 16 ψήφοι έναντι των 17 που έδωσαν το πράσινο φως στον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει στις αλλαγές.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, πληροφορίες θέλαν τους «87» να αναφέρονται στον Στ. Κασσελάκη ως «πρόεδρο χωρίς πλειοψηφία», ενώ πηγές κοντά στην ηγεσία του κόμματος να απαντούν ότι «ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των "87" ας τον προκαλέσουν στην Κεντρική Επιτροπή».

Σε τροχιά διάσπασης;

Η χθεσινή συνεδρίαση ανέδειξε τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας που ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Παύλος Πολάκης ενδέχεται να μην καταθέσει τη πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη, καθώς παρά την αύξηση των δυνάμεων που κατέγραψε η εσωκομματική αντιπολίτευση, είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός 151 για να περάσει η πρόταση.

Όλα, βέβαια, παραμένουν ρευστά, καθώς υπάρχουν δεκάδες απροσδιόριστοι ψήφοι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.