ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης όλα τα στρατόπεδα - Οι κόντρες, η έκκληση Κασσελάκη και τα νέα πυρά Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης όλα τα στρατόπεδα - Οι κόντρες, η έκκληση Κασσελάκη και τα νέα πυρά Πολάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε θέση μάχης βρίσκονται όλα τα «στρατόπεδα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τρίτη (26/08).

Το κόμμα θυμίζει καζάνι που βράζει, μετά και το «παράθυρο» για πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τον Παύλο Πολάκη που εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σηκώνει το γάντι η Κουμουνδούρου

Στην Κουμουνδούρου «σηκώνουν το γάντι» και δηλώνουν έτοιμοι να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες εφόσον τεθεί επισήμως θέμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου.

«Εφόσον όμως υπάρξει πρόκληση - πρόσκληση ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησής του και αυτό πάρει επίσημη μορφή, είναι ευπρόσδεκτη (…) και θα κινηθούν οι διαδικασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

«Νοσηρός ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «νοσηρό» το δημόσιο διάλογο στον ΣΥΡΙΖΑ» και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

«Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα πυρά Πολάκη: «Νόμιζαν πως θα ξεμπέρδευαν μαζί μου»

Ο Παύλος Πολάκης επέλεξε πάντως να ανεβάσει ξανά τους τόνους σήμερα δημοσιεύοντας την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης, που του επιβλήθηκε ως ποινή για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έτσι για να ‘’ικανοποιηθούν’’ και κάποιοι μες στο Συριζα που νόμιζαν πως θα ξεμπέρδευαν μαζί μου αλλά δεν…», έγραψε ο κ. Πολάκης.

Σκληρή γλώσσα από τον Σπίρτζη – Το ενδεχόμενο διαγραφής του

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει και το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη που έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας και ανήκει στην ομάδα των 87. Ο κ. Σπίρτζης εξαπέλυσε σήμερα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και του Παύλου Πολάκη.

«Χρησιμοποιεί (ο Στέφανος Κασσελάκης) μια γκαιμπελίστικη πρακτική και επικοινωνιακή πρακτική ακόμα και στα βίντεο που βγάζει στη δημοσιότητα», «αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει το χώρο, οφείλει να παραιτηθεί», «ο κ. Πολάκης κάνει την αυτοκριτική του γιατί έφερε τον Κασσελάκη», είναι μόνο μερικές χαρακτηριστικές φράσεις από τα όσα ανέφερε σήμερα στο Open.

Άγνωστο αν θα παραστεί στην ΚΟ ο Κασσελάκης

Στο μεταξύ ασαφές παραμένει εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέσω τηλεδιάσκεψης ή θα επιστρέψει από τα Χανιά για να παραστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομάδα των «87», που φέρονται να είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από το κόμμα.