«ΝΟΣΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γρίφος» η παρουσία Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - «Να πεσουν οι τόνοι»

«Γρίφος» η παρουσία Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - «Να πεσουν οι τόνοι»

Προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, 3 Ιουνίου 2024.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και από -τουλάχιστον, δύο διαφορετικά μέτωπα, τον Παύλο Πολάκη αλλά και την ομάδα των «87».

Το ενδιαφέρον τώρα, συγκεντρώνεται στην αυριανή (27/08) έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν θα παραστεί ή όχι ο πρόεδρος του κόμματος. Σε περίπτωση που επιλέξει να παραμείνει στα Χανιά, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ρίχτε τους τόνους» το μήνυμα Κασσελάκη

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «νοσηρό» τον δημόσιο διάλογο που γίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε μάλιστα να πέσουν οι τόνοι, καθώς όπως έγραψε, «τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

«Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης επιμένει στις επιθέσεις του εναντίον της Αθηνάς Λινού και άγνωστο παραμένει εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιλέξει να την διαγράψει προκειμένου να «σβήσει» το ένα από τα δύο μέτωπα που έχει ανοιχτά.

Πηγές μιλώντας στο CNN Greece δεν απέκλειαν πάντως τελικά η κ. Λινού να … διευκολύνει, αποχωρώντας με δική της πρωτοβουλία από το κόμμα.

Τη στάση τους θα καθορίσουν σήμερα οι «87»

Σήμερα, εξάλλου, συνεδριάζουν εκ νέου διαδικτυακά οι «87» προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν αποκλείουν να έχουμε ανεξαρτητοποιήσεις τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών ακόμα κι αυτή την εβδομάδα κατά την οποία επανεκκινούν οι εργασίες της Βουλής.

Το ενδεχόμενο αντικατάστασης Φάμελλου και ο ρόλος του στους «87»

Αφορμή για μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποτελέσει η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της Κ.Ο. στην οποία θα είχε ήδη προχωρήσει ο κ. Κασσελάκης αν δεν είχε προκύψει η διαγραφή Πολάκη.

Ο κ. Φάμελλος, άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να είναι κι ο υποψήφιος που θα στηρίξουν οι «87» για την προεδρία αν προκύψει τέτοιο ζήτημα.