ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη του «εκλεκτού» του Ράμα στη Χειμάρρα

Ο Βαγγέλης Τάβος

Βαγγέλης Τάβος

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και «εκλεκτός» του Έντι Ράμα αναδείχθηκε νέος δήμαρχος της Χειμάρρας, Βεγγέλης Τάβος, συγκεντρώνοντας το 58,62% των ψήφων, με τον Πέτρο Γκικουρία να ακολουθεί με 41,38%.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Τάβος έλαβε 5.022 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας 3.545, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από καταγγελίες για παρατυπίες.

Προτού ακόμη προλάβουν να κλείσουν οι κάλπες, ο κ. Τάβος έκανε και δήλωση νίκης, ευχαριστώντας τους Χειμαριώτες για την εμπιστοσύνη τους.

Προσκάλεσε, μάλιστα, τον υποψήφιο, Πέτρο Γκικουρία, να αποδεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου.

Υποσχέθηκε να βάλει είναι ένας δήμαρχος «αφιερωμένος στον καθένα από εσάς, τόσο στους ψηφοφόρους μου όσο και στο μέρος που δεν με ψήφισε, γιατί η Χειμάρρα είναι αδιαίρετη, γιατί η εξέλιξη που προσβλέπουμε στη Χειμάρρα δεν είναι κατακερματισμένη αλλά μία και ολοκληρωμένη».

«Η Χειμάρρα ανήκει στους Χειμαριώτες και οι Χειμαριώτες αξίζουν να ζουν με ελευθερία, αρμονία και συνύπαρξη με όλες τις πραγματικότητες στη Χιμάρη, προχωρώντας δίπλα-δίπλα για το καλό της κοινότητας και την ευημερία κάθε οικογένειας» πρόσθεσε.

«Μαζί θα έχουμε μια δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πολυπολιτισμική, ανεπτυγμένη και ευημερούσα Χειμάρρα, με ανάπτυξη μιας οικονομίας που επηρεάζει άμεσα τον προϋπολογισμό των απλών οικογενειών».

«Μια περιεκτική Χειμάρρα που ανήκει μόνο στους κατοίκους, έναν λαό με μοναδική και ένδοξη ιστορία, περήφανο για τους προγόνους του και τις σπάνιες αξίες που έχουν».

Το «ευχαριστώ» στον Ράμα - «Να κλείσει το κεφάλαιο που άνοιξε πριν από τις 4 Αυγούστου»

Εξέφρασε, δε, την «βαθιά» του ευγνωμοσύνη στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα «που πίστεψε σε εμένα».

Μήνυμα έστειλε και για τους μήνες έντασης που επικράτησαν από την φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ελπίζοντας σε μια ευρωπαϊκή πορεία.

«Να γίνει η Χειμάρρα πρωτοπόρος συνεργασίας και αρμονίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, αφήνοντας πίσω στο παρελθόν το κλειστό κεφάλαιο πριν από τις 4 Αυγούστου και από σήμερα, προσβλέποντας σε ένα πιο ενωτικό και ευρωπαϊκό μέλλον».

Προτείνει τον Γκικουρία για αντιδήμαρχο

«Θέλω να επαναλάβω αυτό που έχω πει επανειλημμένα πριν από την ημερομηνία ψηφοφορίας, ότι ο λόγος μου είναι δημόσια σύμβαση για τήρηση υποσχέσεων. Έτσι, όχι πλέον ως υποψήφιος, αλλά πλέον επίσημα ως Δήμαρχος Χειμάρης, καλώ τον κ. Ο Πέτρο Γκικουρία να αποδεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου του δήμου. Γνωρίζω ότι αυτό δεν έχει προηγούμενο στην εκλογική ιστορία των τελευταίων τριών δεκαετιών, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ξεκινώ πρώτα από το συγκεκριμένο παράδειγμα συνεργασίας και ένωσης που αξίζει σε αυτόν τον δήμο.

«Τον καλωσορίζω να δεχτεί και να ενταχθεί στο πρόγραμμά μας για τη Χειμάρρα και τους Χειμαριώτες. Έχει μια ανοιχτή πρόσκληση να συνεισφέρει ιδέες και ενέργεια για να προχωρήσουμε. Γιατί η Χειμάρρα ανήκει σε όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης