ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά σε Πολάκη στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ - Τι ισχύει για διαγραφή του από το κόμμα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων EUROKINISSI

Χωρίς καμία αναφορά κι από καμία πλευρά στην υπόθεση Πολάκη πραγματοποιήθηκε η μόλις 20 λεπτών διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το μεσημέρι της Παρασκευής, απόντος του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία ασχολήθηκε με διαδικαστικά ζητήματα.

Επιβεβαιώθηκε, πάντως, ότι το καταστατικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 3 με 6 Οκτωβρίου παρά τις ενστάσεις της «φρουράς Τσίπρα», αλλά και του Σωκράτη Φάμελλου.

Η Κεντρική Επιτροπή που θα εγκρίνει τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές και θα ορίσει την Επιτροπή Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου θα συνεδριάσει, όπως επιβεβαίωσε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, το Σαββατοκύριακο 7- 8 Σεπτεμβρίου.

Η ΚΟΕΣ θα συνεδριάσει εκ νέου διαδικτυακά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- δεν ορίστηκε ημέρα- για να καθορίσει τις αρμοδιότητες των μελών της- υπέβαλαν σήμερα τις προτιμήσεις τους- και την κατανομή τους στις επιμέρους υποεπιτροπές.

Όσον αφορά την αποστροφή Πολάκη πως το συνέδριο θα αποφασίσει για την τύχη του, κομματικά στελέχη επισημαίνουν στο CNN Greece πως έχει μόνο πολιτική αξία κι όχι ουσιαστική η τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χανίων γιατί το συνέδριο δεν μπορεί να αποφασίζει τη διαγραφή του οποιουδήποτε μέλους.

«Μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση. Ούτε καν η Κεντρική Επιτροπή ή ο πρόεδρος από μόνος του», σημειώνουν με νόημα.

Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει ξεκινήσει καμία σχετική διαδικασία σε βάρος του κ. Πολάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης