ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για Πολάκη στην Κ.Ο.: Τον αγαπώ, ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εντός Βουλής υπάρχουν κι όρια

Κασσελάκης για Πολάκη στην Κ.Ο.: Τον αγαπώ, ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εντός Βουλής υπάρχουν κι όρια
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Ο Παύλος ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν κι όρια», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη διαγραφή Πολάκη στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απαντώντας και σε σχετικό αίτημα αρκετών βουλευτών που αιφνιδιάστηκαν για το ότι δεν είχε μιλήσει για το θέμα στην πρωτολογία του.

«Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω. Στενοχωρήθηκα ως άνθρωπος. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ. Είναι έντιμος κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Όπου πήγαινα στα νοσοκομεία της χώρας μου έλεγαν τα καλύτερα για το έργο του. Στη Βουλή, ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε θεσμικοί και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε πως η ΝΔ έχει προσβάλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις.

Σε γενικότερο πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, δεσμεύτηκε για πιο συχνές συνεδριάσεις και με θεματικές, ενώ μίλησε και την ανάγκη να υπάρχει μια πιο σύγχρονη δομή του κόμματος που πρέπει να είναι υπερσύγχρονο και να αντανακλά τις προθέσεις του κόσμου.

«Αριστερά δεν είναι μόνο όσοι γαλουχήθηκαν ή είχαν συγγενείς σε αυτή, αλλά και ουδέτεροι στο δημοκρατικό χώρο που αποφάσισαν να συστρατευτούν με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.