ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές υπερασπίστηκαν τον Πολάκη

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές υπερασπίστηκαν τον Πολάκη

Αν και διεγραμένος, ο Παύλος Πολάκης πήγε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φραστική επίθεση κατά της Νατάσσας Περτούλια

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν στάθηκε απέναντι στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Παύλου Πολάκη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Υπήρξαν, πάντως, βουλευτές που δικαιολόγησαν εμμέσως τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Χανίων.

Η Ραλλία Χρηστίδου, για παράδειγμα, ανάφερε πως η ίδια δεν θα αντιδρούσε ποτέ όπως η Αθηνά Λινού, η οποία κατά την επίμαχη συνεδρίαση ζήτησε συγγνώμη από την επιστημονική συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη κι έβαλε τα κλάματα. Η βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών είπε χαρακτηριστικά πως θα επιχειρούσε πρώτα να μιλήσει με τον κ. Πολάκη.

Παραλλήλως, ο Ανδρέας Παναγιώτοπουλος υποστήριξε πως είχε δίκιο ο πρώην τομεάρχης Διαφάνειας όταν είπε «βούλωστο» στην γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, πριν μία εβδομάδα σε κοινή τηλεοπτική τους παρουσία.

Η Γιώτα Πούλου υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από τη διαγραφή Πολάκη γιατί ο λόγος του είχε πέρασμα στην κοινωνία και γι' αυτό κάλεσε τους συναδέλφους της να γυρίσουν τις περιφέρειές τους.

Την πιο σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη άσκησε η Έλενα Ακρίτα και, μάλιστα, εφ' όλης της ύλης.

ELENA AKRITA ATHINA LINOU

Η Ελενα Ακρίτα με την Αθηνά Λινού αμέσως μετά τη φραστική επίθεση Πολάκη στην Νατάσσα Πετρούλια

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Η βουλευτής Επικρατείας επιτέθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που αποδομήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης και για τις απειλές διαγραφών, ενώ ζήτησε να μην συμπέσει το συνέδριο με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στις αρχές Οκτωβρίου.

Ούτε η κυρία Ακρίτα, πάντως, υπερασπίστηκε τον κ. Πολάκη.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Ψυχογιός κι ο Κώστας Μπάρκας ζήτησαν να μην γίνεται αποδόμηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξη Τσίπρα) και να μην λέγεται τίποτα κακό δημοσίως για το παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, κινήθηκε σε ένα συναινετικό πλαίσιο, όπως κι ο συντονιστής της Κ.Ο. (ΕΠΕΚΕ), Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος επίσης κινήθηκε θεσμικά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως καταγράφηκαν αντιδράσεις πολλών βουλευτών για την επιπλέον παρακράτηση χρημάτων από τους μισθούς τους για το κόμμα, η οποία σήμερα είναι περίπου 1.000 ευρώ.

Στην ουσία, κανείς δεν έχει διάθεση να δώσει περισσότερα, ιδίως οι βουλευτές της περιφέρειας που έχουν και περισσότερα έξοδα.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, κρατήθηκαν ήπιοι τόνοι κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. η οποία διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες.